Доступність посилання

ТОП новини

Кримська міліція напередодні курортного сезону «почистить» півострів


Володимир Притула Сімферополь, 15 травня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Кримська міліція напередодні курортного сезону проводить комплексне оперативно-профілактичне відпрацювання півострова. Правоохоронці кажуть, що таким чином турбуються про безпеку курортників. Проте представники курортної галузі хочуть іншого.

Щорічно Крим відвідують до 5 млн. туристів і відпочиваючих.
У Центрі громадських зв`язків Головного управління МВС України в Криму кажуть, що у літні місяці населення Кримського півострова збільшується утричі. Причому, їдуть до Чорного моря не тільки доброчесні громадяни, але і різноманітні аферисти і шахраї, хулігани і бандити, інші охочі поживитися за рахунок відпочивальників.

Чим підсилили правоохоронців?

Представник міліцейського главку полковник Олександр Домбровський, розповів, що для участі у міліцейському відпрацюванні, що триватиме до 26 травня, на півострів вже прибули співробітники апарату МВС України, а також бійці спецпідрозділів "Беркуту", загону особливого призначення "Кобра" і військовослужбовці внутрішніх військ.

Олександр Домбровський: “Мета цього відпрацювання – підготовка до курортного сезону. Як і щороку, його сенс – забезпечення максимальної безпеки та комфортності для тих громадян, які до нас приїжджають, і для місцевих мешканців, які створюють побутові та інші умови перебування курортників”.

Особливу увагу правоохоронці звернуть на місця масового відпочинку людей, приділять увагу профілактиці правопорушень, локалізації негативних тенденцій розвитку криміногенної ситуації на півострові. Міліція вже звернулася до громадян із закликом з розумінням поставитися до цієї операції і повідомляти інформацію про скоєні або такі, що готуються, протиправні дії за телефоном довіри.

“Щоб не відлякати туристів”

У Міністерстві курортів і туризму автономії привітали таку діяльність кримських правоохоронців.

“Міліція розуміє, що уже розпочався курортний сезон і вживає свої заходи для безпеки туристів, які сюди прибувають. Бажано лише, щоб це відбувалося досить делікатно, щоб не перегнути палку і не відлякати туристів, які хочуть, щоб їх ніхто особливо не турбував, коли вони приїжджають сюди відпочивати і тут витрачають свої гроші” , – зазначила заступник міністра курортів Марина Слєсарева.

Водночас, експерти звертають увагу на світовий досвід. Безпеку відпочивальникам мають гарантувати спеціальні підрозділи – так звана “туристична поліція”, яка діє більш мобільно і професійно, знаючи всі нюанси цієї сфери.

Марина Слєсарева каже, що і в Україні назрів момент для того, щоб створити у курортних регіонах таку “туристичну міліцію”: “У міліції свої завдання, і я її розумію. З такою купою справ звичайній міліції не вистачає просто часу, щоб відслідкувати ті моменти, що турбують нас. Це і боротьба із шумовим впливом, і накладення штрафів на підприємства, що порушують санітарні правили, і ліквідація стихійної торгівлі, до чого не доходять руки міліції. Всіма цими питаннями могли б займатися такі спеціалізовані загони”.

Матеріали до теми:

• Прокуратура Криму взялася за нелегальних мігрантів
XS
SM
MD
LG