Доступність посилання

ТОП новини

У вівторок в Рівному відкрили першу в Україні Асамблею лауреатів Шевченківської премії


Валентина Одарченко Вітаючи гостей, Голова комітету з присудження Національної премії України імені Тараса Шевченка Роман Лубківський підкреслив, що Асамблея повинна стати поштовхом до громадянської активізації українських митців.

Роман Лубківський і голова ОДА Віктор Матчук
(RadioSvoboda.Ua)
Лауреат, Герой україни, директор львівської картинної галереї Борис Возницький завжди відкритий для журналістів
(RadioSvoboda.Ua)


Художні і книжкові вернісажі, фотовиставки, спектаклі авторів-лауреатів за участю лауреатів-акторів, круглі столи на теми сучасної української музики, літератури і книговидавництва, проблеми духовності на екрані і на сцені – ось далеко не повний перелік тем, які збираються висвітлити й обговорити рівняни за участю кількох десятків лауреатів, котрі прибули і ще прибувають на батьківщину українських меценатів та літописців.

Вітаючи гостей, Голова комітету з присудження Національної премії України імені Тараса Шевченка Роман Лубківський наголосив, що Асамблея повинна стати поштовхом до громадянської активізації українських митців.

Роман Лубківський: «Президент України звертається до нас, коли йдуть на нього наступи, явні й приховані, він привітав нас, я думаю, що в цьому дуже добрий знак долі. Ми не можемо терпіти наруги над українським словом, над українським, окупованим повністю чи майже повністю, ефіром, над руйнацією української книжки. Ми несемо ім’я і нагороду шевченківську не як декор…».

Асамблея триватиме три дні. Її організатори планують створити рух митців, покликаний стати духовним оберегом для України.

Хліб-сіль гостям
(RadioSvoboda.Ua)
Лауреати заходять до театру
(RadioSvoboda.Ua)
XS
SM
MD
LG