Доступність посилання

ТОП новини

Чому ґрунтові води затоплюють Україну? Через що на Вінниччині відмовляються сіяти буряки? Чому мама Андрія Данилка не поїхала у Фінляндію? Огляд української преси


Ірина Біла Київ, 16 травня 2007 (RadioSvoboda.Ua) — Чому ґрунтові води затоплюють Україну? Через що на Вінничині відмовляються сіяти буряки? Чому мама Андрія Данилка не поїхала у Фінляндію?

Неефективні та примітивні меліоративні системи призвели до підтоплення 15% країни ґрунтовими водами. За словами першого заступника голови Всеукраїнської екологічної ліги Тетяни Тимочко, найбільше проблем нині у південних та східних регіонах. Донбас і Придністров’я, Херсонщина і Миколаївщина, Одещина та Степовий Крим на межі екологічного лиха. Подробиці — в газеті «Голос України».

У цьому ж числі «Голос України» повідомляє, що у «цукровому Донбасі» — на Вінниччині — відмовляються сіяти буряки, бо не можуть продати половину торішнього солодкого піску. Більше з проблемами цукровиків — у статті «Корінці сіють, а цукор з них уже не знають, куди подіти».

Донецький уряд не словами, а ділом взявся за підвищення престижу шахтарської праці. З цією метою Кабмін уже схвалив відповідний закон і адресував його на розгляд парламенту. Документ передбачає збільшення в наступному році заробітку шахтарям на 30 відсотків та зменшення ПДВ до 10 відсотків. У середньому в галузі нині зарплата гірників основних підземних професій сягає 2500 гривень, а після згаданих змін вона підніметься до 4 тисяч. Про це розповідає газета «Україна молода» у статті «Налітай, поспішай — гроші лопатою загрібай».

З 1 вересня 2007 року Міносвіти заборонить українським школярам користуватися мобільними телефонами під час уроків. Згідно з документом, що обґрунтовує це нововведення, учні зможуть користуватися «мобілками» лише під час перерви. Якщо ж школяр таки не послухається і принесе на урок мобільний телефон, то вчитель має право відібрати апарат і повернути його лише батькам. Подробиці — в газеті «Сегодня».

«Про мою поїздку в Фінляндію навіть і мова не йшла: на кого я залишу кізочку, курей, гусей і шестеро собак?» — заявила кореспондентові газети «Факти» мама Андрія Данилка — Світлана Волкова.

У Києві офіційно відкрився пляжний сезон. І хоча температура води ще далека від температури повітря, охочих покупатися було достатньо. Про те, наскільки столичні пляжі готові до відвідувачів, розповідає «Газета по-київськи».
XS
SM
MD
LG