Доступність посилання

ТОП новини

Зустріч Президента України і Прем’єр-міністра у середу не дала очікуваних результатів


Дату позачергових парламентських виборiв наразі не визначили. Про це повiдомив секретар Ради нацiональної безпеки та оборони України Iван Плющ після закінчення зустрічі Президента з прем’єром. Керівники країни підбивали підсумки діяльності спільної робочої групи з урегулювання політичної кризи і проведення позачергових парламентських виборів. Президент і прем’єр запропонували робочій групі завершити роботу над пакетом документів протягом 1-2 днів.


Дату позачергових парламентських виборiв наразі не визначили.

Про це повiдомив секретар Ради нацiональної безпеки та оборони України Iван Плющ після закінчення зустрічі Президента з прем’єром.

Керівники країни підбивали підсумки діяльності спільної робочої групи з урегулювання політичної кризи і проведення позачергових парламентських виборів.

Президент і прем’єр запропонували робочій групі завершити роботу над пакетом документів протягом 1-2 днів.

За словами Івана Плюща, в перебігу роботи групи стало зрозуміло, що проблем більше, ніж «ми собі їх уявляли, і, не дивлячись на тривалий термін роботи робочої групи і на такі вагомі з деякою натяжкою досягнення по узгодженню цілого ряду позицій, залишаються такі позиції, які без вдосконалення конституційного поля розв’язати неможливо».

Секретар РНБО наголосив, що дату дострокових виборів назвуть після остаточного досягнення домовленостей між коаліцією і опозицією.

У свою чергу, перший віце-прем’єр-міністр Микола Азаров наголосив, що Президент і Прем’єр-міністр детально вникли в суть пропозицій робочої групи щодо вдосконалення законодавства.

Микола Азаров розповів, що робоча група достатньо детально проінформувала їх про досягнутий компроміс, а також відверто розповіла про розбіжності. Віце-прем’єр висловив думку, що вирішити проблему проведення дострокових виборів в країні, в якій дострокові вибори жодного разу не проводились, можна лише шляхом внесення змін до законодавства.

«І оце самий складний момент, який вимагає і часу, і терпіння», – наголосив Азаров. Однак, за його словами, досягнення компромісу можливе.

Відповідаючи на запитання, чи вдасться членам коаліції і опозиції домовитись за два дні, оскільки терміни завершення роботи групи вже не раз переносились, Іван Плющ зазначив: «Нам сьогодні кажуть, що потрібно один-два дні, щоб запропонували конкретну дату, то я в ці два дні вірю, але я, на жаль, не можу виплинути на Грушевського, 5 сьогодні, щоб все таки було узаконено».

Крім того, він зауважив, що не говорив раніше про проведення виборів 15 липня, але теоретично висловлювався, що від дня домовленості необхідно додати 60 днів, які відводяться Конституцією на проведення дострокових виборів, і, таким чином, можна вийти на дату.

Також Іван Плющ висловив здивування, чому введення до складу робочої групи Леоніда Кравчука приписали саме йому, зауваживши, що це була ідея Миколи Азарова.

У п’ятницю, 18 травня, Президент Віктор Ющенко збирає на засідання Раду національної безпеки й оборони.

На порядок денний засідання РНБО винесено три пункти: два «з актуальних проблем у сфері національної безпеки» та питання щодо врегулювання політичної ситуації в державі.

Про це повідомила прес-служба Президента з посиланням на секретаря РНБО Івана Плюща.
XS
SM
MD
LG