Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр-міністр Сербії Воїслав Коштуніца обіцяє домагатися вступу держави в Євросоюз, зміцнивши співпрацю з Гаазьким трибуналом, і зберегти Косово в складі країни


Парламент Сербії минулої ночі обрав новий Кабінет Міністрів. Його знову очолив Коштуніца, який перебував на цій посаді від березня 2004 року.

Парламент Сербії минулої ночі обрав новий Кабінет Міністрів.

Його знову очолив Коштуніца, який перебував на цій посаді від березня 2004 року.

За уряд Коштуніцi проголосували 133 з 250 депутатів. До його складу увійшли, поряд із правоцентристами Прем’єр-міністра, Демократична парія Президента Бориса Тадича та ліберальна партія «Ґ-17 Плюс» Младяна Динкича.

Основними завданнями нового кабміну, за словами Коштуніцi, буде збереження краю Косово в складі Сербії, продовження процесу євроінтеграції, співпраця з Міжнародним трибуналом у справах воєнних злочинів, перебудова політичної та економічної систем i боротьба проти злочинності й корупції.

Коштуніца, зокрема, наголосив, що ні за яких умов не допустить відокремлення Косова від Сербії: "Уряд Сербії ніколи не прийме одностороннього визнання незалежності Косова... Хочемо, щоб усі зрозуміли: уряд Сербії завжди вважатиме Косово частиною Сербії".

Заступником прем’єра став колишній міністр фінансів Божидар Дєлич, a міністром закордонних справ — радник голови держави Вук Єремич.
XS
SM
MD
LG