Доступність посилання

ТОП новини

Робочій групі дали додатковий час


Тетяна Ярмощук Київ, 17 травня, 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Робочій групі дали ще два дні. Сьогодні вона продовжить роботу. Так вирішили учора Президент і Прем’єр.

16 травня 2007 р.
Середа, якої так нетерпляче чекали споживачі політичної інформації, закінчилася нічим. Сьогодні починаються два дні «овертайму», говорячи футбольною мовою, які дали Ющенко та Янукович робочій групі з подолання кризи. Президент та Прем’єр вирішили, що робоча група із підготовки до дострокових виборів продовжує домовлятися.

Секретар Ради нацiональної безпеки та оборони Iван Плющ заявив: “Президент Віктор Андрійович Ющенко і Прем‘єр Віктор Федорович Янукович звернулися з пропозицією продовжити роботу робочої групи. Завершити максимально те, що можна узгодити протягом 1-2 днів. І остаточно принести пропозиції щодо дати дострокових виборів. Дата дострокових виборів буде названа після кінцевих домовленостей”.

Останні ж висловлювання Прем’єра стали категоричнішими. Тепер Янукович заявляє, що дострокові вибори можуть відбутися, лише якщо для цього є конституційні підстави і обіцяє не дозволити, щоб Кабінет Міністрів відправили у відставку: “Ми ніколи нікому цього не дозволимо. Ми станемо на захист конституційного ладу в країні і використаємо всі наші можливості. Ми станемо на захист Конституції. Це також наш обов’язок. Це відповідь тим, хто ляпає язиками, хто думає, про те, що можна робити все, що завгодно в цій країні, і не нести за це відповідальність”.

Кожен пропонує свою дату виборів

Опозиціонери кажуть, що дострокові вибори потрібно проводити щонайпізніше 15 липня. Представники Партії регіонів говорять про 28 жовтня, а спікер парламенту п’ятого скликання, соціаліст Олександр Мороз продовжує наполягати, що народне волевиявлення має відбутися у 2011 році: “Прийнятна дата – кінець березня 2011 року. Прем’єр-міністр, висловлюючи свої міркування, говорив про те, що ми не проти перевиборів, але на основі Конституції та законів, а не на основі якихось домовленостей. Це правильна позиція”. 4 травня Президент і Прем’єр домовилися про проведення дострокових парламентських виборів і про створення робочої групи, яка має підготувати пакет документів, необхідних для проведення виборів.

Минулої суботи Ющенко та Янукович вирішили, що до середи, тобто до вчора, робоча група узгодить, а парламент ухвалить необхідні для проведення дострокових виборів документи.
XS
SM
MD
LG