Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Хто будував трон для Сталіна? Чому Миколу Мельниченка сприймають неоднозначно?


Ірина Біла Київ, 18 травня 2007 (RadioSvoboda.Ua)


Фактичне двовладдя, що склалося в українській державі на квітень 2007 року, – результат помилок та ілюзій попередніх років. Наслідок – Україна так і не сформувала власної геополітичної моделі розвитку, без якої неможливо самоствердитися в зовнішньому світі. І тут не могла не постати ідея опори і сподівань на НАТО. Про те, наскільки ці сподівання можуть справдитися, – в газеті “Голос України”.

У цьому ж числі “Голос України” нагадує, що 70 років тому на Вінниччині почали будувати "сталінську" дорогу. Вона мала стати частиною стратегічного автобану між тодішнім Ленінградом та кордоном з Румунією. Жахливу історію будівництва цієї траси переповідають донині – вона лежить на кістках каторжан. Докладніше – в статі “Трон для Сталіна в''язні насипали із землі, яку носили у... кашкетах”.

Народних депутатів 5-го скликання Олексія Данилова і Михайла Бродського не включили до виборчого списку БЮТу на дострокових виборах. Однак, на відміну від пана Бродського, Данилов наголошує, що жодного поганого слова про Юлію Тимошенко не скаже. Говорить, що в цьому не підтримує Бродського, який постійно її критикує. Однак у “Газеті по-українськи” депутат 5-го скликання наголошує: те, що робить Юлія Володимирівна, нехай залишиться на її совісті.

“Коли Гриценко поголиться?”. Як пише газета “Україна молода”, міністр оборони візьме в руки бритву, коли військові отримають підвищену зарплату. А ще Анатолій Гриценко заявив журналістам, що Міноборони продовжуватиме боротися з корупцією та намагатиметься забезпечити офіцерів житлом. Майора запасу СБУ Миколу Мельниченка сприймають неоднозначно. Також і тому, що його усілякими способами намагалися дискредитувати. Як стверджує газета “Сільські вісті”, останніми роками навіть намагалися переконати в тому, що він буцімто заплутався сам. Крім того, існує думка, що в Мельниченка є якийсь господар і справжні одкровення ще попереду. Більше з думкою видання і самого Мельниченка – в статті “Кучма віддавав наказ знищувати “Сільські вісті”. Завтра на Броварський проспект у Києві знову з’їдуться колекціонери. Як стверджує “Газета 24”, в столиці стало модно щось збирати. Найбільше ж серед киян нумізматів та філателістів. Більше про колекційні пристрасті і не лише столичних мешканців – у статті “Час збирати колекції”.
XS
SM
MD
LG