Доступність посилання

ТОП новини

Секретаріат Президента вважає Конституційний Cуд неповноважним для ухвалення рішень


За словами першого заступника голови Секретаріату Івана Пукшина, на сьогодні четверо суддів КС перебувають на лікарняному, ще трьох звільнив голова держави. Відтак у Суді немає кворуму. Як сказав Пукшин, відставка голови Конституційного Суду Івана Домбровського проілюструвала відсутність в Україні інституту Конституційного Суду.


Про це заявив перший заступник голови Секретаріату Іван Пукшин.

За його словами, на сьогодні четверо суддів Конституційного Суду перебувають на лікарняному, ще трьох звільнив голова держави. Відтак у Суді немає кворуму.

Як сказав Пукшин, відставка голови Конституційного Суду Івана Домбровського проілюструвала відсутність в Україні інституту Конституційного Суду.

Учора Домбровський звільнився з посади голови Конституційного Суду за власним бажанням.

На його місце тимчасово призначили Валерія Пшеничного, якого Президент звільнив раніше своїм указом.

«Наша Україна» назвала це призначення дискредитацією Суду.

Раніше Президент Віктор Ющенко звільнив із посад суддів Конституційного Суду, крім Валерія Пшеничного, також Володимира Іващенка та Сюзанну Станік, яка була доповідачем у справі про відповідність Основному Законові указу голови держави про розпуск парламенту.

Конституційний Суд України й досі розглядає справи щодо конституційності президентських указів від 2 та 26 квітня про розпуск Верховної Ради та призначення позачергових виборів до парламенту.

Матеріали до теми:

• РНБО: сила, чи компроміс? • Робочій групі дали додатковий час • Коаліція проти голосування пакетом законопроектів щодо дострокових виборів і пропонує Президентові новий «круглий стіл» • «Наша Україна» пропонує внести в угоду про створення мегаблоку заборону на блокування з Партією регіонів, соціалістами та комуністами • Компартія відкликала свій підпис під Універсалом національної єдності • Таємниці закритих списків: як наблизити виборця до депутата? (Прямий ефір. Гості: Володимир Зубанов (ПР) та лідер Народно-демократичної партії Людмила Супрун)
XS
SM
MD
LG