Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні Президент скликає засідання РНБО


Головне питання порядку денного – політична ситуація в державі. Віктор Ющенко раніше заявляв, що в разі не досягнення робочою групою компромісу, тему проведення дострокових виборів розгляне Рада національної безпеки та оборони. Коаліція вважає ініціативу глави держави авантюрою. Робоча група, яка вже два тижні напрацьовує нормативно-правову базу для проведення в Україні позачергових виборів до парламенту, досі не дійшла компромісу. Сьогодні вона продовжує працювати.


Головне питання порядку денного – політична ситуація в державі.

Віктор Ющенко раніше заявляв, що в разі не досягнення робочою групою компромісу, тему проведення дострокових виборів розгляне Рада національної безпеки та оборони.

Коаліція вважає ініціативу глави держави авантюрою. Депутат від Партії регіонів Юрій Мірошниченко заявив: «Стоїть певна погроза: якщо не ухвалять рішення, то ми будемо рішенням РНБО ухвалювати дату чи позбавляти когось повноважень. Вважаю такі заяви авантюрними. Політичний компроміс, який започаткували прем’єр та президент, має бути розвинений робочою групою, і дата має бути погодженою. Інакше протистояння в суспільстві не зніметься».

Робоча група, яка вже два тижні напрацьовує нормативно-правову базу для проведення в Україні позачергових виборів до парламенту, досі не дійшла компромісу.

Коаліції та опозиції не вдається узгодити принципові питання. Сьогодні робоча група продовжує роботу.

Матеріали до теми:

• РНБО: сила, чи компроміс? • Робочій групі дали додатковий час • Коаліція проти голосування пакетом законопроектів щодо дострокових виборів і пропонує Президентові новий «круглий стіл» • «Наша Україна» пропонує внести в угоду про створення мегаблоку заборону на блокування з Партією регіонів, соціалістами та комуністами • Компартія відкликала свій підпис під Універсалом національної єдності • Таємниці закритих списків: як наблизити виборця до депутата? (Прямий ефір. Гості: Володимир Зубанов (ПР) та лідер Народно-демократичної партії Людмила Супрун)
XS
SM
MD
LG