Доступність посилання

ТОП новини

Третій тиждень перемовного марафону


Тетяна Ярмощук Київ, 21 травня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Як довго ще чекати на закінчення роботи робочої групи? Чи вдасться Президенту та Прем’єру узгодити дату виборів? Чому так довго затягується переговорний процес? Сьогодні ж робоча група має розглянути процедуру ухвалення виборчих документів.

Два тижні засідань робочої групи бажаних результатів не дали. Попри оптимістичні заяви учасників робочої групи, далеко не всі політики вірять у швидке завершення перемов. На думку представника Блоку Юлії Тимошенко Євгена Корнійчука, якщо у групі перемовників залишатимуться соціалісти та комуністи, компромісу годі чекати: “Більше ніж два тижні робочого процесу, а вона замість того, щоб наблизитися до вирішення питання, віддалилися від цього. В разі, якщо комуністи та соціалісти продовжуватимуть роботу в групі, робота групи взагалі буде зірвана. Найголовніші питання, це не технічні, як вони намагаються видавати, а питання дати виборів. А про дату виборів слова сказано не було”.

Якщо цього тижня сторонам не вдасться визначити дату виборів, то принаймні ситуація має дещо прояснитися, каже в інтерв’ю Радіо Свобода регіонал Олексій Плотніков: “Сподіваюся, що вже буде визначена і дата, і завершить роботу робоча група, але якщо подивитися, як довго триває ця політична криза, то гарантій немає. Але я сподіваюся, що на наступному тижні вже буде якась ясність”.

Робоча група конкретно нічого не вирішує, каже в інтерв’ю Радіо Свобода політолог Олександр Дергачов, крапки над “І” мають розставити Президент та Прем’єр: “Двоє мають домовлятися. Вони це розуміють. Є суттєві деталі, щодо яких вони мають домовлятися, ось це не залежить безпосередньо від того, як там домовляється робоча група”.

Раніше Віктор Ющенко та Віктор Янукович домовилися про проведення дострокових виборів. І про створення робочої групи, яка має напрацювати необхідну юридично-правову базу.

Матеріали до теми:

• У Секретаріаті Президента відбулася 5-годинна зустріч глави держави та прем’єра • Україна-ПАРЄ: довкола української кризи • Конституційна колотнеча триває • Оксана Забужко: «У нас зазвичай політикою називається стриптиз політичних еліт і розклади між ними, ця сама картярська гра, в яку вони бавляться. Значить Петя проти Васі, Вася проти Юлі, Юля проти Віті і так далі...» • Свобода слова у Росії і вплив російських ЗМІ на Україну • Конституційний Суд припинив розгляд Указу Президента про розпуск парламенту від 2 квітня
XS
SM
MD
LG