Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Хто з європейців найобізнаніший у політиці? Де і ким працевлаштувався Віктор Медведчук? Чому зупинилися ціни на столичне житло?


Ірина Біла Київ, 22 травня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Українці більше цікавляться політикою, ніж громадяни країн-членів Європейського Союзу, інформує газета “День”. Скажімо, майже 20% мешканців України “дуже цікавляться” політичними перипетіями, тоді як у Польщі - всього 6%. Разом із тим, українці також є одними з перших, хто не вважає політику настільки складною, щоб зовсім не розуміти, що ж у ній відбувається насправді”. Подробиці – в статті “Маленькі фанати великої політики”.

За даними газети “Україна молода”, лідер СДПУ(о) Віктор Медведчук знову відновив свій вплив на велику політику. Видання пише, що екс-глава Адміністрації Президента Кучми став головним правником коаліції і тепер відповідає за юридичний супровід у боротьбі з Президентом та опозицією. Його кредо лишається – негласність і непублічність, наголошує видання у публікації “Медведчук вам суддя?”. В англійській мові є часто вживане сполучення “іt depends”. У прямому перекладі – “це залежить...”, але часто перекладається як “поживемо – побачимо”. На думку дописувача “Газети 24”, сьогодні це і є відповідь на запитання: “Чого очікувати від дострокових виборів?”. Загалом же, продовжує далі автор, люди очікують від нових виборів одного: припинення політичного бізнесу. За останні півроку земля в Київській області подорожчала майже вдвічі. Фахівці вважають, що однією з причин зупинки цін на столичні квартири став масовий відхід спекулянтів з ринку нерухомості, вони переорієнтувалися на значно прибутковіші операції із землею. Докладніше цінами на столичних околицях цікавилася газета “Факти”.

Сучасна медицина – це “отруйна суміш” найгірших елементів радянської спадщини з елементами дикого олігархічного капіталізму та консервативного мракобісся. До чого це призводить зараз та може призвести в перспективі, якщо не вжити комплексу потрібних заходів? Про це розмірковує дописувач газети “Голос України” у рубриці “Точка зору”.
XS
SM
MD
LG