Доступність посилання

ТОП новини

Киргизький прем’єр Алмазбек Атамбаєв заявив, що, попри спробу його отруїти, він залишається на посаді


Василь Зілгалов Прага, 22 травня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – У вівторок прем’єр-міністр Киргизстану Алмазбек Атамбаєв розповів журналістам в Бішкеку про деякі подробиці спроби отруїти його, що мало місце 11 травня в приміщенні уряду. Слідчі органи країни проводять у зв’язку із заявою прем’єра оперативні заходи.

Сам прем’єр Киргизстану вважає, що його намагалися отруїти, щоб усунути з посади. Але, як заявив журналістам у вівторок Алмазбек Атамбаєв, його цими спробами не залякати: «Якраз тепер я не піду у відставку. Тому що я не люблю, коли мене лякають. Але у мене нині, мабуть, багато ворогів».

Глава киргизького уряду не знає, хто мав намір його отруїти, але не сумнівається, що це пов’язано з його діяльністю. Атамбаєв повідомив перед цим журналістам у Бішкеку деякі деталі можливого замаху на його життя: «Був випадок отруєння 11 травня. Мені дали води, я випив її у себе в кабінеті. Я був два дні без свідомості. І знаю, що це було отруєння. Десь два тижні мені прочищали кров. Зараз, як бачите, я можу ходити і говорити».

Спікер парламенту країни Марат Султанов заявив, що у разі підтвердження аналізами враження організму прем’єра отруйною речовиною, буде проведене спеціальне розслідування. Хоча ні прокуратура Киргизстану, ні інші структури розслідування в країні поки що не підтвердили отримання офіційної заяви Атамбаєва щодо можливої спроби його отруєння.
XS
SM
MD
LG