Доступність посилання

ТОП новини

Фінал Ліги Чемпіонів з футболу: “Мілан” прагне реваншу в матчі з “Ліверпулем”.


Олекса Семенченко Лондон, 23 травня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – У середу в столиці Греції італійський “Мілан” зустрінеться з англійським “Ліверпулем” у фіналі найпрестижнішого європейського клубного футбольного турніру – Ліги Чемпіонів. Мілан прагне реваншу після того, як два роки тому вони примудрилися драматично програти у фіналі тому самому суперникові, вигравши перший тайм з рахунком 3-0.

Нинішні фіналісти разом вигравали найголовніший європейський кубок 11 разів. “Мілан” володів цим трофеєм 6 разів, а “Ліверпуль” – 5. Лише мадридсьому “Реалові” вдавалося перемагати в цьому турнірі частіше за них: 9 разів. Тож ліверпульці намагатимуться зрівнятися з міланцями, перемігши на Олімпійському стадіоні в Атенах. Іспанський тренер “Ліверпулю” Рафаель Бенітес сподівається здобути другу перемогу в кубку за три роки свого перебування на посаді. Тренер “червоно-чорних” (кольори “Мілану”) Карло Анчелотті також сподівається вдруге здобути приз після перемоги 2003 року.

Передбачити результат дуже важко. Обидві команди не дуже переконливо грали в цьому сезоні в чемпіонатах своїх країн, а тому перемога в Лізі Чемпіонів буде для кожної з них єдиним здобутком року. Колишній півнападник “Ліверпулю” Стивен МакМанаман сподівається, що цей фінал не поступиться за драмою матчеві дворічної давнини: “Як уболівальник сподіваюся на щось подібне. Переживання тоді були просто неймовірними. Я хочу чудового футболу, і таким він і повинен бути. Я пам”ятаю, як дивився кілька років тому всеіталійський фінал Ліги Чемпіонів у Манчестері. Тоді було 0-0 і пенальті. Та гра була досить нудною. Але хочеться, коли грають дві кращі європейські команди, щоб гра була чудовою. І тут я говорю не як уболівальник “Ліверпулю”, а як уболівальник футболу взагалі. Хочеться, щоб це була дуже добра гра”.

Із цим погоджується Рууд Гулліт – колишня зірка збірної Голландії й “Мілану”: “Я грав за “Мілан” вісім років. Це частка мене. Сподіваюся на їхню перемогу, адже я і далі маю там друзів. Одначе, “Ліверпуль” довів, що його непросто перемогти. Думаю, тренер Рафаель Бенітес зробив усе, що міг, щоб його команда вигравала. Це не завжди вдається в чемпіонаті Англії, але в Лізі Чемпіонів він багато досяг з “Ліверпулем””.

На відміну від фіналу 2005 року за “Мілан” не буде грати український форвард Андрій Шевченко, що торік перейшов до лондонського “Челсі”.

Два роки тому саме Андрій не забив вирішальний пенальті в Стамбулі. Найімовірніше, атаку міланців очолюватиме член збірної Італії Джилардіно, позаяк придбаний у міжсезоння бразилець Роналдо не може брати участі – він уже грав у турнірі у цьому сезоні за “Реал”.

До речі, Шева і надалі залишається в Мілані легендою. Він також буде присутній на фіналі в Атенах як гість італійського клубу. Тимчасом стало відомо, що через страйк персоналу авіакомпанії Alitalia та авіадиспетчерів італійські вболівальники можуть і не дістатися до столиці Греції. Постраждають в такому разі до семи тисяч фанів. Загалом організатори виділили обом клубам по 17 тисяч квитків, що є значно нижчим, ніж попит.
XS
SM
MD
LG