Доступність посилання

ТОП новини

Суд заборонив Сюзанні Станік, Валерієві Пшеничному та Володимирові Іващенку працювати в Конституційному Суді


Так ухвалив у середу Шевченківський районний суд Києва за позовом народного депутата 5 скликання, «нашоукраїнця» Миколи Оніщука. Депутат також зазначив, що в ухвалі суду є пряма вказівка Державній службі охорони забезпечити виконання цієї ухвали.

Так ухвалив у середу Шевченківський районний суд Києва за позовом народного депутата 5 скликання, «нашоукраїнця» Миколи Оніщука.

Депутат також зазначив, що в ухвалі суду є пряма вказівка Державній службі охорони забезпечити виконання цієї ухвали.

«Маючи на увазі, що вказані судді мають бути усунені від можливості виконувати функції суддів Конституційного Суду, оскільки вони є звільненими, йдеться про те, що Державна служба охорони має виконати відповідне рішення суду. І маю надію, що такі дії Державної служби охорони будуть знаходитися поза межами політичної оцінки», — заявив Оніщук.

У вівторок звільнені Президентом конституційні судді подали заяви до Печерського суду Києва з проханням поновити їх на посадах. Про це повідомив заступник голови Секретаріату Президента Ігор Пукшин.

На переконання Генпрокурора Святослава Піскуна, яке він висловив до нинішньої ухвали Шевченківського суду, Станік, Пшеничний та Іващенко законно обіймали посади суддів КСУ.

Минулого четвера Кам’янобрідський районний суд Луганська ухвалив призупинити чинність указів, якими Президент звільнив із посад суддів КСУ Сюзанну Станик, Валерія Пшеничного та Володимира Іващенка «за порушення присяги».

Секретаріат Президента повідомив, що оскаржив те рішення в Донецькому апеляційному адміністративному суді.
XS
SM
MD
LG