Доступність посилання

ТОП новини

Президент звільнив Генпрокурора Святослава Піскуна. А увечері в четвер у Генпрокуратурі відбулася сутичка між бійцями спецпідрозділу «Титан» та співробітниками УДО


Виконувачем обов’язків Генпрокурора Президент призначив дотеперішнього заступника Піскуна – Віктора Шемчука.

Святослав Піскун
Виконувачем обов’язків Генпрокурора Президент призначив дотеперішнього заступника Піскуна – Віктора Шемчука.

Віктор Шемчук
Причиною звільнення Святослава Піскуна у президенському указі назване нескладання ним у встановлений термін депутатських повноважень.

Сам Піскун цю інформацію заперечив: “Я написав у встановлений термін заяву про те, щоб мене зняли, щоб вивели мене з народних депутатів і передав її у Верховну Раду. Тому питання про те, чому Верховна Рада не розглянула – не до мене. Ви розумієте, що цей указ абсолютно незаконний. Абсолютно, мало того, він іще й нісенітний. Тому що я 14 числа, це ж всі знають, що я написав заяву і весь колектив знає”.

Святослав Піскун також зазначив: “Від мене, напевно, очікували якихось незаконних дій. Є різні речі, наприклад, моя позиція абсолютно виправдана і законна по суддях Конституційного Суду, про те, що судді КСУ звільнені незаконно”.

До будинку Генпрокуратури у четвер спершу прибув глава МВС Василь Цушко та депутати від коаліції у супроводі спецпідрозділу «Беркут». А згодом туди прибули виконуючий обов''язки голови Служби безпеки України Валентин Наливайченко, а також перший заступник секретаря Ради національної безпеки й оборони Олександр Турчинов.

Через певний час і Цушко, і Наливайченко з Турчиновим залишили будівлю Генпрокуратури.

А увечері в Генпрокуратурі відбулася сутичка між бійцями спецпідрозділу «Титан» та співробітниками Управління держохорони

Біля будівлі Генпрокуратури. Вечір, 24 травня 2007 р.
Це сталося близько 20:00, на 4 поверсі приміщення Генеральної прокуратури України, де розташований службовий кабінет генерального прокурора.

Бійці «Титану» намагалися замінити на постах співробітників УДО. Тоді як працівники Управління держохорони наголошували на тому, що їм ніхто не давав команди залишити пости.

Народний депутат України, регіонал Володимир Сівкович продемонстрував журналістам копії документів, які стосуються того, що генпрокуратуру від 24 травня має охороняти служба охорони «Титан» МВС України.

************

Надійшла також інформація, що увечері 10 осіб у чорній уніформі без будь-яких розпізнавальних знаків проникли у внутрішній двір Генеральної прокуратури України, після чого сховались в гаражі, який примикає до основної будівлі ГПУ.

Після цього через кілька хвилин ці люди намагалися прорватись через під’їзд до приміщення Генпрокуратури, однак їм стали на заваді народні депутати, які знаходилися в ГПУ. Втім, 6-м невідомим вдалося проникнути до приміщення.

************

Тим часом робоча група з працівників Генпрокуратури і СБУ перевіряє факти щодо захоплення вранці у четвер приміщень ГПУ співробітниками "Беркуту".

Про це "Українській правді" повідомила прес-секретар голови СБУ Марина Остапенко: "За вказівкою Шемчука створена слідча група з числа слідчих прокуратури і СБУ, яка проводить робочу перевірку фактів, які мали місце в Генпрокуратурі – це побиття і захоплення приміщень".

За словами Остапенко, за результатами перевірки буде ухвалено відповідне рішення.

Матеріали до теми:

• Віктор Ющенко вважає, що коаліція штучно затягує перебіг переговорів • Прем’єр Віктор Янукович заявляє, що його уряд не допустить громадянської війни • СБУ порушила кримінальну справу за фактом підготовки до замахів на Юлію Тимошенко та Юрія Луценка • Президент Віктор Ющенко провів термінову нараду з керівниками силових та правоохоронних органів • Німецький експерт: політична криза в Україні – серйозне випробування і для відносин Києва з ЄС • Кадрові перестановки силовиків • Президент Чехії закликає українських лідерів шукати спільну мову, а не виштовхувати один одного з політики • Судова епопея триває • Корупція на посткомуністичному просторі: як убити дракона? (Прямий ефір) • Не СУДилося...Чому безпорадна українська Феміда?
XS
SM
MD
LG