Доступність посилання

ТОП новини

Єдиний в Україні професійний хокейний клуб київський “Сокіл” у новому сезоні може опинитися в російському Чемпіонаті.


Геннадій Мороз Київ, 25 травня 2007 (RadioSvoboda.Ua)—На суттєве підвищення власного статусу в новому сезоні сподіваються хокеїсти київського «Сокола». Єдиний в Україні професіональний клуб невдовзі розраховує змінити Білоруську «Екстра Лігу» на вищий дивізіон значно престижнішого російського Чемпіонату.

Хокейна Росія із задоволенням готова прийняти у власний Чемпіонат київський “Сокіл”. Про це напередодні заявив генеральний секретар Федерації хокею України Сергій Коваль після цілком успішних переговорів з Президентом російської федерації легендарним в минулому голкіпером Владиславом Третьяком.

Як з’ясувалося, зустріч високих сторін мала місце під час останньої світової першості з хокею в Москві. Втім, щоб перехід “Сокола” в другий за рангом російський Чемпіонат перетворився на реальність, керівництво українського клубу повинно надати гарантії фінансового благополуччя. І зробити це не пізніше 30 червня. Не менш важливою умовою виступів у російській першості є наявність сучасної хокейної арени. Однак у Києві таких не існує. А єдиний льодовий майданчик, який хоч якось відповідає міжнародним стандартам, розташований у сусідніх Броварах.

Фінал Кубка України з футболу між донецьким “Шахтарем” і київським “Динамо в неділю судитиме львів’янин Андрій Шандор.

Обидва клуби наполягали на іноземцеві найвищої суддівської категорії. Одначе, зі слів голови комітету арбітрів Віктора Дердо, топ-арбітри з провідних футбольних країн Європи від візиту в Україну відмовилися через зайнятість у власних Чемпіонатах. А запрошувати посереднього іноземця не мало сенсу. Таким чином, право судити кубковий фінал за участю двох грандів українського футболу довірено Андрієві Шандору – львів’янина, що має категорію арбітра ФІФА.

Останню зустрічі цих суперників у Донецьку минулої середи також обслуговував українець. І робота одесита Віталія Годуляна отримала цілком схвальні відгуки, навіть з уст завжди незадоволеного суддівством румунського тренера “гірників” Мірчі Луческу. Варто зауважити також, що через спекотну погоду в Україні фінальний поєдинок Кубка перенесений на дві години. І таким чином донецький “Шахтар” і київське “Динамо” вийдуть на поле Олімпійського стадіону столиці в неділю о 19-й годині.
XS
SM
MD
LG