Доступність посилання

ТОП новини

Вечірнє засідання Верховної Ради 5-го скликання у п’ятницю закінчилося ухваленням кількох рішень


Депутати постановили, що необхідно привести систему управління внутрішніх військ у відповідність із Конституцією.

Депутати постановили, що необхідно привести систему управління внутрішніх військ у відповідність із Конституцією.

Парламентарі визнали Указ Президента про перепідпорядкування внутрішніх військ таким, що тягне за собою юридичні наслідки та не підлягає виконанню.

Верховна Рада також доручила Кабінетові Міністрів забезпечити неухильне виконання Міністерством внутрішніх справ закону про внутрішні війська.

У п’ятницю Президент видав Указ, яким підпорядкував собі внутрішні війська, вивівши їх із підпорядкування Міністра внутрішніх справ.

Глава держави пояснює цей крок необхідністю запобігти можливому використанню внутрішніх військ в інтересах певних політичних сил, що створює загрозу національній безпеці України.

На нараді з головами облдержадміністрацій та силовиками Президент повідомив: «Тема силового варіанту через політичну корупцію – вона дійшла не тільки через міністра Цушка до деяких підрозділів МВС. Рівень політичної корупції є загрожуючим у дуже багатьох правничих інституціях».

Прем’єр-міністр Віктор Янукович вважає Указ Президента – втручанням у дії виконавчої влади. Він назвав порушенням конституції перепідпорядкування внутрішніх військ президентові.
XS
SM
MD
LG