Доступність посилання

ТОП новини

Секретар РНБО Іван Плющ: передислокація внутрішніх військ здійснюється за розпорядженням Президента України


Про це повідомляє прес-служба президента. "Глава держави і Верховний Головнокомандувач видав розпорядження Командувачу внутрішніх військ Кіхтенку забезпечити охорону державних об’єктів (зокрема Генеральної прокуратури і Конституційного Суду України), громадський порядок у столиці України і безпеку її мешканців. На виконання цього розпорядження командуванням внутрішніх військ вжито відповідних заходів", - зазначив Плющ.


Секретар Ради національної безпеки і оборони Іван Плющ заявяє, що передислокація внутрішніх військ здійснюється за розпорядженням президента України.

Про це повідомляє прес-служба президента.

"Глава держави і Верховний Головнокомандувач видав розпорядження Командувачу внутрішніх військ Кіхтенку забезпечити охорону державних об’єктів (зокрема Генеральної прокуратури і Конституційного Суду України), громадський порядок у столиці України і безпеку її мешканців. На виконання цього розпорядження командуванням внутрішніх військ вжито відповідних заходів", - зазначив Плющ.

Секретар РНБОУ застеріг представників державних органів, зокрема Міністерства внутрішніх справ, їх посадових осіб, а також лідерів політичних сил від спроб перешкоджати виконанню розпоряджень президента України.

"Дії Президента спрямовані на дотримання прав і свобод громадян, стабілізацію ситуації в столиці. Спроби перешкодити їм матимуть адекватну відповідь, а винні у них нестимуть персональну відповідальність", - заявив він.

Плющ підкреслив, що введення у столицю додаткових підрозділів внутрішніх військ є "загальноприйнятою практикою" і не перешкоджатиме нормальному життю міста, відпочинку киян і гостей столиці.

Він також нагадав, що кілька тижнів тому до Києва уже вводилися внутрішні війська чисельністю до 2 тисяч осіб з метою забезпечити громадський порядок.

"Введення внутрішніх військ необхідне, щоби гарантувати спокійне життя міста, попередити провокації будь-яких осіб, які намагатимуться зіпсувати людям свято", - підкреслив Плющ.

**

Раніше Міністерство внутрішніх справ заявило, що у суботу з усіх регіональних підрозділів внутрішніх військ МВС в напрямку Києва вирушили кількатисячні підрозділи внутрішніх військ, повідомляє "Українська правда".

Як ідеться в повідомленні МВС, наказ про висування військових підрозділів даний особисто командувачем внутрішніх військ МВС України Олександром Кіхтенком всупереч розпорядженню міністра внутрішніх справ.

Прес-служба зазначає, що таке рішення було прийняте всупереч рішенню суду про нечинність указу президента про перепідпорядкування внутрішніх військ главі держави.

МВС стурбоване ситуацією, що склалась, адже столичною міліцією вживаються усі належні і достатні заходи для забезпечення громадської безпеки та правопорядку у Києві.

Матеріали до теми:

• Президент підписав Указ, яким підпорядкував собі внутрішні війська, а уряд не визнає цього • Міністр оборони Анатолій Гриценко не підтримав постанови уряду про контроль і забезпечення діяльності органів МВС • У Європі засуджують застосування сили в українському конфлікті • Лех Валенса: Прошу, благаю! Хай в Україні переможе здоровий глузд! • Гра м’язами: що відбувається у силових структурах і довкола них? (Прямий ефір) • Віктор Ющенко вважає, що коаліція штучно затягує перебіг переговорів • Прем’єр Віктор Янукович заявляє, що його уряд не допустить громадянської війни • Німецький експерт: політична криза в Україні – серйозне випробування і для відносин Києва з ЄС • Кадрові перестановки силовиків • Президент Чехії закликає українських лідерів шукати спільну мову, а не виштовхувати один одного з політики
XS
SM
MD
LG