Доступність посилання

ТОП новини

В. о. Генпрокурора Віктор Шемчук скасував усі накази Святослава Піскуна, видані після його звільнення


Про це мовиться у повідомленні прес-служби В. Шемчука.

Про це мовиться у повідомленні прес-служби В. Шемчука.

Так, зокрема, Шемчук скасував наказ Піскуна від 24 травня, що скасовував наказ про призначення Миколи Голомші заступником генпрокурора, “як такий, що виданий не уповноваженою особою”.

У зв''язку із структурними та кадровими змінами у центральному апараті ГПУ Шемчук також встановив новий розподіл обов''язків між керівниками Генпрокуратури.

Зокрема, за собою він залишив загальне керівництво та питання Головного управління організаційно-правового та кадрового забезпечення; Головного управління нагляду за додержанням законів при провадженні оперативно-розшукової діяльності, дізнання та досудового слідства; Управління внутрішньої безпеки та боротьби з корупцією в органах прокуратури.

Також Шемчук визначив сфери відповідальності заступників генпрокурора. Зокрема, за стан організації роботи з питань Головного слідчого управління відповідає Голомша.

За стан організації роботи з питань Міжнародно-правового управління; Управління розгляду звернень та прийому громадян; виконання особливих доручень генпрокурора відповідає заступник генпрокурора Віктор Пшонка.

За стан організації роботи з питань управління справами; відділу фінансування та бухгалтерського обліку; взаємодії з Кабінетом міністрів щодо бюджетного фінансування ГПУ; виконання особливих доручень генпрокурора відповідає заступник генпрокурора Ренат Кузьмін.

Крім того, Шемчук також надіслав заступнику генпрокурора прокурору міста Києва Євгену Блажівському кримінальну справу, порушену за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.343 КК України, за фактом втручання невстановлених осіб у діяльність працівників Генпрокуратури.

Шемчук просить забезпечити "повне, об''єктивне та всебічне розслідування кримінальної справи".

Він також звернувся до Блажівського та т. в. о. голови СБУ Валентина Наливайченка з вимогою перевірити факт винесення неправосудного рішення Солом’янським судом від 25 травня про поновлення Піскуна на посаді генпрокурора.

“Про результати прошу повідомити Генеральну прокуратуру України, надавши матеріали у повному обсязі для перевірки законності і обґрунтованості прийнятого рішення”, - зазначається у листах в.о. генпрокурора.
XS
SM
MD
LG