Доступність посилання

ТОП новини

Палестинці продовжують обстрілювати Ізраїль, а ізраїльтяни — смугу Гази


Одна цивільна людина загинула й принаймні двоє поранені в неділю в місті Сдерот на півдні Ізраїлю. Ракетний обстріл із території смуги Гази відбувся по тому, як попереднього вечора й ночі ізраїльські війська обстріляли на цій території цілі, пов’язані з войовничим рухом «Хамас».

Одна цивільна людина загинула й принаймні двоє поранені в неділю в місті Сдерот на півдні Ізраїлю.

Ракетний обстріл із території смуги Гази відбувся по тому, як попереднього вечора й ночі ізраїльські війська обстріляли на цій території цілі, пов’язані з войовничим рухом «Хамас».

У суботу ввечері ці повітряні удари Ізраїлю ліквідували принаймні п’ятьох палестинських боївкарів.

Один із ударів був спрямований по будинку сторожі біля дому Прем’єр-міністра палестинської влади Ісмаїла Ганії, лідера руху «Хамас».

У свою чергу цей рух попередив, що ізраїльські обстріли ставлять під загрозу звільнення ізраїльського військовослужбовця Ґілада Шаліта, якого викрали ще в червні минулого року.

Від 15 травня зі смуги Гази на Ізраїль випустили понад 220 палестинських ракет попри заклики Президента палестинської влади Махмуда Аббаса припинити ці обстріли.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Егуд Ольмерт заявив у неділю, що його країна не припинить ударів у відповідь, спрямованих на цілі, пов’язані з «Хамасом». При цьому він застеріг, що «ніхто не є недоторканним».
XS
SM
MD
LG