Доступність посилання

ТОП новини

Юліана Федак першою з українок залишає Відкритий чемпіонат Франції з тенісу.


Геннадій Мороз Київ, 29 травня 2007 (RadioSvoboda.Ua)—Напередодні у Парижі стартував Відкритий чемпіонат Франції. Цього року за більше ніж 15 мільйонів євро призових вперше за історію турнірів із серії «Гренд Слему» змагатимуться одразу сім українок.

Щоправда, вже у стартовий день Відкритого чемпіонату Франції з тенісу українок на паризьких кортах поменшало. Напередодні Юліана Федак не впоралася із росіянкою Сафіною – у підсумку цілком прогнозовано поступившись десятій ракетці цьогорічного “Ролан Гарросу” в двох сетах 5 : 7, 4 : 6.

Окрім Юліани Федак, цього року на паризьких кортах виступатиме ще 6 тенісисток з України. Свого старту на другому в нинішньому році турнірі із серії “Гренд Слему” із загальним призовим фондом понад 15 мільйонів євро очікують Олена і Катерина Бондаренки, дві Юлії – Вакуленко і Бейгельзіммер, а також Ольга Савчук і Марія Коритцева.

У передостанній день командного Чемпіонату світу з шахів жіноча збірна України з рахунком 3 : 1 перемогла Грузію.

Жіночу шахову команду України на Чемпіонаті в російському Єкатеринбурзі складають Катерина Лагно, Ганна Ушеніна, Інна Гапоненко і Тетяна Василевич. І завдяки перемозі над головним конкурентом у боротьбі за бронзу Україна практично гарантувала собі третю сходинку п’єдесталу пошани. Одначе, напередодні останнього туру першості, який відбудеться вже сьогодні, українки програють одне очко господаркам турніру росіянкам і три пункти незаперечним фавориткам Чемпіонату – жіночій збірній Китаю.

Жіноча збірна України з фехтування виборола срібло у командних змаганнях на черговому на черговому етапі Кубка світу.

У Ханої на Гран-Прі В’єтнаму команда шаблісток у складі Ольги Харлан, Ніни Козлової, Олени Хомрової та Ольги Жовнір послідовно здолала збірні Польщі та Великої Британії. У півфіналі українки виявилися сильнішими за лідера світового рейтингу –збірну США. І лише у фіналі поступилися не менш авторитетним француженкам. Та все ж завдяки останнім успіхам жіноча збірна України з фехтування на шаблях нині посідає 4 місце в світовому рейтингу.
XS
SM
MD
LG