Доступність посилання

ТОП новини

У тимчасово поновленій Верховній Раді розпочалося пленарне засідання


За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, до порядку денного внесені три питання. Це, зокрема, проект постанови про підтвердження результатів голосування законів, ухвалених розпущеним парламентом у період із початку квітня і дотепер. Крім того, парламент має визнати такими, що втратили чинність, деякі акти Верховної Ради, а також проект закону про внесення змін до Закону України «Про Центральну виборчу комісію». Сьогодні Президент на два дні зупинив дію частини свого указу про розпуск Верховної Ради 5-го скликання. На думку Віктора Ющенка, голосування 29 й 30 травня стане тестом на політичну відповідальність.


За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, до порядку денного внесені три питання.

Це, зокрема, проект постанови про підтвердження результатів голосування законів, ухвалених розпущеним парламентом у період із початку квітня і дотепер.

Крім того, парламент має визнати такими, що втратили чинність, деякі акти Верховної Ради, а також проект закону про внесення змін до Закону України «Про Центральну виборчу комісію».

Сьогодні Президент на два дні зупинив дію частини свого указу про розпуск Верховної Ради 5-го скликання.

Згідно з новим указом, це зроблено, щоб парламент міг ухвалити законопроекти, компромісно прийняті сторонами за підсумками переговорів про розв’язання політичної кризи, «з метою реалізації негайних заходів, спрямованих на розв’язання політичної кризи шляхом проведення позачергових виборів у Верховну Раду».

Президент у вівторок закликав Верховну Раду результативно проголосувати за проекти законів, необхідні для проведення її позачергових виборів, та економічні законопроекти.

На думку Віктора Ющенка, голосування 29 й 30 травня стане тестом на політичну відповідальність.

Президент, Прем’єр-міністр і Голова Верховної Ради в ніч на неділю після закінчення політичних консультацій оголосили, що Верховна Рада 5-го скликання збереться 29—30 травня і ухвалить низку рішень, необхідних, зокрема, для дострокових виборів.
XS
SM
MD
LG