Доступність посилання

ТОП новини

В Ірані висунули звинувачення трьом іранцям зі США


Парназ Азіму, журналістку Радіо Фарда, одним зі співзасновників якого є Радіо Вільна Європа — Радіо Свобода, звинуватили в загрозі національній безпеці країни і шпигунстві. Такі самі звинувачення висунули й двом іншим.

Парназ Азіму, журналістку Радіо Фарда, одним зі співзасновників якого є Радіо Вільна Європа — Радіо Свобода, звинуватили в загрозі національній безпеці країни і шпигунстві. Азіма приїхала до Ірану в лютому до хворої матері і досі не може залишити країну.

Співробітниці вашингтонського Інституту імені Вудро Вілсона Хале Есфандіарі і соціологові Кіану Таджбахшеві, який працює у США, висунули такі самі звинувачення.

Усі троє мають по два громадянства — іранське й американське.

Іранська влада тримає Есфандіарі і Таджбахша під вартою, Азіму випустили під грошову заставу.

Матеріали до теми:

• Сполучені Штати та Іран вперше за 27 років провели переговори на рівні послів у Багдаді • Нова доповідь МАГАТЕ про Іранську ядерну програму • Чи врятує конференцію з Договору про нерозповсюдження ядерної зброї нова заява Ірану? • “Ми хочемо вести з Іраном переговори.” Інтерв`ю із заступником державного секретаря США Ніколасом Бернзом • Держдепартамент США: Іран – головний спонсор тероризму
XS
SM
MD
LG