Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Хто переміг у політичній кризі? За яких умов матимуть позитивні наслідки домовленості 27 травня? Яка остання новинка на гривневому ринку?


Ірина Біла Київ, 30 травня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Хто переміг у політичній кризі, яка тривала довгих 55 днів і 55 ночей? Ніхто, переконаний кореспондент газети “Україна молода”. Тому що з суботи на неділю сторони поставили не крапку, а лише двокрапку в цьому аж надто складнопідрядному реченні. Журналіст переконаний, що “упродовж цієї весни втомилися всі: і Президент — витримувати нове для себе амплуа ведучого, і коаліція — упиратися й тримати на майданах свої охочі до грошей легіони”. Подробиці – в статті “Довгоочікувана двокрапка”.

Угоди, досягнуті 27 травня, можуть мати позитивні наслідки тільки із приставкою «якщо». А саме: якщо жодна зі сторін не піддасться спокусі порушити виписану в Спільній заяві схему реалізації домовленостей. Якщо в Президента пропаде інтерес підписувати сумнівні щодо відповідності Конституції укази. Якщо коаліція й президентська сторона зійдуться на кандидатурі Генерального прокурора. Таких «якщо» до оголошеної дати виборів – 30 вересня – може виникнути з добрий десяток. І все ж очевидні позитиви у домовленостях є. Про них розповідає “Газета 24” у статті “Осінній марафон”. Уявіть собі: величезний шкіряний диван, де двом просторо, поруч бар з холодним шампанським, столик, куди запросто можна посадовити компанію друзів, телевізор, стерео для дискотеки – все це господарство заштовхали в один автомобіль “Волга”! Щоправда, 9-метрової довжини… На 15-му Київському міжнародному автосалоні і не таке можна було побачити. Що саме – про це в статті “За кермом “шестисотого” рояля”, яку друкує газета “Вечірні вісті”. Вчора випущена в обіг остання гривнева купюра нового дизайну вартістю в 200 гривень. Роздобувши зранку в Нацбанку новеньку хрустку банкноту, журналісти газети “Сегодня” спробували її отоварити. Про те, що з того вийшло, – в статті “Нові двохсотки беруть лише в супермаркетах та в обмінних пунктах”.
XS
SM
MD
LG