Доступність посилання

ТОП новини

Жіноча збірна України стала бронзовим призером командної першості світу з шахів.


Геннадій Мороз Київ, 30 травня 2007 (RadioSvoboda.Ua)—Україна продовжує залишатися однією з найсильніших шахових націй світу. Так, напередодні в російському Єкатеринбурзі українські жінки стали бронзовими призерками командної першості світу.

У заключному турі дебютного Чемпіонату Світу з шахів українська жіноча команда України в складі Катерини Лагно, Ганни Ушеніної, Інни Гапоненко а також Тетяни Василевич з рахунком 3, 5: 0, 5 очка розгромила збірну В’єтнаму. Після чого в доробку українок на нинішній першості стало 14 очок. Лише на одне більше в активі господинь Чемпіонату – росіянок. Чемпіонками світу стала збірна Китаю, шахістки якого не програли на нинішньому турнірі жодної партії.

Ольга Савчук пробилася в друге коло Відкритого чемпіонату Франції з тенісу

У вівторок Ольга Савчук, першою з українок, подолала стартове коло Відкритого чемпіонату Франції з тенісу. У дебютному матчі 19-річна українка у двох партіях з однаковим рахунком 7 : 5 переграла росіянку Шведову. Наступною суперницею Ольги Савчук на турнірі із Серії “Гренд Слем” у Парижі буде 20 ракетка турніру Сібілль Баммер з Австрії. Змушена зачохлити ракетку Марія Коритцева. У стартовому колі “Ролан Гаросу” українська тенісистка у напруженій боротьбі поступилася Паулін Парментьє з Франції 4:6, 6:3 і 5:7. Вже сьогодні боротьбу за перемогу в Парижі (та за 15 мільйонів євро призових) розпочинають також сестри Бондаренко та дві Юлії – Вікуленко і Бейгельзіммер.

Олександр Сеуканд залишив посаду наставника національної збірної України з хокею

Найвірогідніше, що до відставки призвів провал української команди на останній першості світу в Москві, за підсумками якої хокейна Україна вперше за 9 років вибула з елітного дивізіону. Щоправда, офіційною версією є завершення контракту Сеуканда з національною командою. До 15 серпня Українська федерація хокею планує визначитися з новим тренером. У конкурсі на заміщення посади може взяти участь і попередній наставник. Нагадаю, що впродовж останніх 4 років Олександр Сеуканд поєднував тренерську роботу в національній збірній та київському “Соколі”.
XS
SM
MD
LG