Доступність посилання

ТОП новини

Курортний сезон в Криму пройде під наглядом міліції.


Володимир Притула Ялта, 30 травня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – За два дні розпочинається календарне літо, а з ним і реальний курортний сезон. Кримська міліція цими днями підбиває підсумки спеціальної міліцейської операції із забезпечення сприятливих умов перебування на півострові курортників.

Правоохоронці кажуть, що вживатимуть усіх заходів, щоб було безпечно цього року відпочивати в Криму. Саме тому із 7 по 26 травня на півострові тривало комплексне оперативно-профілактичне відпрацювання Криму. Правоохоронці кажуть, що таким чином вони турбуються про безпеку курортників.

За даними Головного управління МВС України в Криму, у літні місяці населення автономії збільшується утричі і сюди приїжджають ще й так звані “гастролери” – різного ґатунку зловмисники. Тож після відпрацювання півострова правоохоронці рапортують, що реально розкрили понад півтори тисячі злочинів, 122 злочинці заарештовані, затримані 35 підозрюваних, які були у розшуку, вилучили коштів і майна на суму 6 з половиною млн грн., майже 300 кг наркотичних речовин.

До операції залучалися правоохоронці з-за меж Криму, а деякі залишаться на весь курортний сезон

Крім того на півострів прибули співробітники апарату МВС України, а також бійці спецпідрозділів "Беркуту", загону особливого призначення "Кобра" і військовослужбовці внутрішніх військ. А на літо залучатимуться лише беркутівці і студенти вузів системи МВС. Начальник кримського главку МВС Анатолій Могильов заявив, що кримська міліція вживатиме всі можливі заходи для гарантування безпечного і комфортного відпочинку гостей Криму.

Водночас представники Мінкурортів Криму застерігають, щоб нав’язливість правоохоронців не зашкодила відпочинку курортників. Заступник міністра курортів і туризму Криму Марина Слєсарева нещодавно сказала Радіо Свобода, що бажано, щоб міліція діяла досить делікатно, щоб не переборщити і не відлякати туристів, які хочуть, щоб їх ніхто особливо не турбував, коли вони приїжджають сюди відпочивати і тут залишають свої гроші.
XS
SM
MD
LG