Доступність посилання

ТОП новини

Прем''єр вважає за необхідне продовжити роботу Верховної Ради ще на один день


Про це Віктор Янукович заявив сьогодні на засіданні Кабміну.


Віктор Янукович прибув на засідання Кабінету міністрів після зустрічі з Президентом.

Голова уряду зазначив, що домовленості, підписані Президентом, спікером і прем''єром, діють, але вже зараз видно, що двох днів, відведених для роботи Верховної Ради, не вистачає для ухвалення всіх необхідних рішень: “Ми будемо наполягати на тому, щоб завтра ще день парламент працював. Іншого шляху у нас немає. Тому я буду наполягати, і сьогодні буду в парламенті зустрічатися на погоджувальній раді з керівниками фракцій, з головою ради. Пізніше ми домовилися ще продовжити консультації з Президентом, я буду особисто наполягати, щоб всі економічні закони, які сьогодні ми розглянемо, щоб вони були прийняті”.

Необхідність продовження роботи Верховної Ради Прем’єр-міністр пояснив необхідністю рішення економічних питань, зокрема, ухвалення законопроектів, необхідних для вступу України до Світової організації торгівлі.

За словами Януковича, закони практично підготовлені, однак як це визначено регламентом, їх слід розглянути в урядових комітетах і комітетах Верховної Ради: “І якщо сьогодні ми не встигнемо їх внести до парламенту, ми наполягатимемо на тому, щоб завтра ще день Верховна Рада працювала. Іншого шляху у нас немає”.

Напередодні Президент Віктор Ющенко припинив на два дні (вчора і сьогодні) дію свого указу про розпуск Верховної Ради 5 скликання.
XS
SM
MD
LG