Доступність посилання

ТОП новини

Ранковий Гість – Заслужена артистка України Жанна Боднарук.


Ірина Перешило Київ, 31 травня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Заслужена артистка України Жанна Боднарук розповідає про свої нові альбоми і гастрольно-концертну діяльність.

Р.С.: Жанно, розкажіть, якою є сьогодні Ваша гастрольно-концертна діяльність?

Ж.Б.: У першу чергу – Україна, щойно повернулася із Запоріжжя, перед цим було декілька концертів у Київській області, нещодавно була в Чернігові, влітку планується декілька фестивалів.

Р.С.: Я знаю, що Вас часто запрошують працювати в журі фестивалів, зокрема минулого року Ви були членом журі на фестивалі Слов’янський базар. Розкажіть про це.

Ж.Б.: Я була двічі на Слов’янському базарі, перший раз я працювала в журі на дитячому конкурсі, а минулого року – в дорослому. Знаєте, дуже таке приємне враження, бо там збираються люди, яких знаєш. Там на місці вже знайомишся особисто, а так просто їх знаєш. Я познайомилася там з Тамарою Гвердцителі, дуже мила приємна жінка. Бо зі сцени здається, що вона недоступна, така міцна, а насправді приємна весела жінка. Також Лев Лещенко, якого ми знаємо дуже давно. Насправді виявився в компанії, ну таке враження, що він давно з усіма знайомий. Він у принципі впевнена у собі людина, то йому немає чого десь там скромничати. Рівень дуже солідний, ставлення організаторів прекрасне, відчувається, що міжнародний конкурс.

Р.С.: Представники скількох країн зазвичай беруть участь у Слов’янському базарі?

Ж.Б.: Фактично шістнадцять країн представлені у фіналі.

Р.С.: Наскільки важко бути об’єктивним, працюючи в журі?

Ж.Б.: Мені не важко. Можливо, це і ненормально. Але я завжди дивлюся на виконавця з позиції його вокальних даних. Якщо в нього прекрасний вокал, якщо він чисто співає, бо якщо якась невеличка фальш – враження зразу пропадає. Наступне – це артистизм, сценічний досвід. Тому що якщо виходить артист і простоїть на сцені, як пень, це нікому не сподобається.

Р.С.: Наскільки члени журі є однодумцями щодо таких критеріїв? Бувають гарячі суперечки?

Ж.Б.: Бувають, у мене виникла суперечка з Лещенком. Бо у нього були свої смаки щодо однієї дівчинки. А вона мені не дуже сподобалася, вона не була найкраща. Я поставила їй бал відповідно до свого бачення. Йому це не сподобалося. Він почав мені зауваження говорити. Я йому розказала, як я на це дивлюся, і як він на це дивиться. Він трошки побурчав і потім заспокоївся. І потім все було нормально.

Р.С.: Нещодавно вийшов Ваш новий альбом “Стежка до раю”, як Ви його популяризуєте?

Ж.Б.: Це не єдиний мій альбом. Вийшло три альбоми одночасно. “Стежка до раю”, “Разом з друзями” і альбом зі світовими шлягерами англійською, французькою, португальською та італійською мовами.
XS
SM
MD
LG