Доступність посилання

ТОП новини

Спецслужби Великобританії мали інформацію щодо запланованого отруєння Олександра Литвиненка, стверджує Андрєй Луговой


Російський бізнесмен, якого офіційний Лондон вважає винним у смерті колишнього співробітника російської служби безпеки, каже, що має доказ того, що Литвиненко шпигував на користь Великобританії. Але він відмовився його розголосити.

Російський бізнесмен, якого офіційний Лондон вважає винним у смерті колишнього співробітника російської служби безпеки, заявив: “Отруєння Литвиненка не могло залишитись поза контролем з боку спецслужб Великобританії. І мені зрозуміло, чому так довго вирішували питання висунення звинувачень проти мене: висунувши звинувачення, британці побоювались, що я почну говорити і розповім про беззаконня, які британські спецслужби разом з Березовським і Литвиненком коїли щодо мене”.

Луговой каже, що має доказ того, що Литвиненко шпигував на користь Великобританії.

Але він відмовився його розголосити.

Луговой також звинуватив російського бізнесмена Бориса Березовського, який здобув політичний притулок у Лондоні, у співпраці з британською спецслужбою МІ-6.

За словами російського бізнесмена, британська влада пропонувала йому збирати розвідувальні дані на президента Росії Владіміра Путіна та його родину.

Російський бізнесмен також припустив, що екс-співробітника російських спецслужб отруїв Борис Березовський, російська мафія або британська розвідка.

Великобританія вимагає в Росії видати Лугового для висунення йому звинувачень у вбивстві Литвиненка. Офіційна Москва стверджує, що судовий процес можливий лише у Москві за наявності вагомих доказів його вини.
XS
SM
MD
LG