Доступність посилання

ТОП новини

Делегація Європейського парламенту вітає домовленості між українськими лідерами


Європарламент сподівається, що українські політики дотримуватимуться цих домовленостей і не будуть виходити за межі закону.


Європарламент сподівається, що українські політики дотримуватимуться цих домовленостей і не будуть виходити за межі закону.

З такою заявою від імені членів делегації виступив її керівник Адріан Северін: «Під час візиту нашої місії до Києва ми дійшли висновку про те, що існують глибокі розбіжності між основним учасниками політичного процесу в Україні. Це є потенційно небезпечним і навіть за умови проведення дострокових парламентських виборів гарантій, що ці розбіжності зникнуть, немає».

Северін також наголосив, що від політичної стабільності і порозуміння між головними політичними силами в Україні залежать, зокрема, перспективи співпраці і можливості набуття Україною членства в Євросоюзі.

Сьогодні ж Надзвичайний і Повноважний Посол Німеччини в Україні Райнгардт Шеферс заявив, що українські політики мають самі, без посередництва структур Євросоюзу, знайти вихід з нинішньої політичної кризи

Під час міжнародного круглого столу«Україна в європейській політичній та безпековій системі: українсько-німецька дискусія» пан Шеферс зазначив: «Чи потрібне міжнародне посередництво у розв’язанні політичної кризи в Україні? На моє глибоке переконання, ні. Україна може сама впоратися з цією кризою. Але питання про місце України в Європі залежить від того, як українська політична еліта розв’яже цю кризу».

Матеріали до теми:

• Верховна Рада планує ухвалити законопроекти, що стосуються проведення дострокових виборів • У керівника МВС Василя Цушка стався інфаркт. Командувач Внутрішніми військами стверджує, що Цушко просив виділити ресурси для операції «Фортеця» • Айсберг дострокових виборів: надводна і підводна частини (Прямий ефір) • На межі. Хто зриває компроміс? • Хто і для чого «відправляє українських політиків до Африки»? • Хто чи що стоїть на заваді достроковим виборам? (Прямий ефір. Гості Свободи: директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов та виконавчий директор Центру “Софія” Володимир Лупацій.) • Пауза у боротьбі за владу в Україні; Росія повторює в Україні спробу 2004 року; Криза в Україні минула? — Поки що… (європейська преса)
XS
SM
MD
LG