Доступність посилання

ТОП новини

Опозиційні парламентарі зареєстрували в апараті Верховної Ради 168 заяв про вихід депутатів з фракцій


Про це під час вечірнього пленарного засідання у четвер повідомив лідер фракції «Наша Україна» В’ячеслав Кириленко. За його словами, 62 заяви надійшли від фракції «Наша Україна» і 106 – від фракції БЮТ.

Про це під час вечірнього пленарного засідання у четвер повідомив лідер фракції «Наша Україна» В’ячеслав Кириленко.

За його словами, 62 заяви надійшли від фракції «Наша Україна» і 106 – від фракції БЮТ. Таким чином, наголосив він, фракції опозиції виконують свої обіцянки. Він нагадав, що ці заяви пізніше стануть підставою для ухвалення рішень на партійних з’їздах про дострокове припинення повноважень народних депутатів.

30 травня Верховна Рада ухвалила постанову щодо забезпечення виконання ст. 81 Конституції про дострокове припинення повноважень депутата. Постановою передбачено, що народний депутат України, який виявив бажання вийти зі складу депутатської фракції політичної сили, за виборчим списком якої його було обрано до парламенту, подає особисто письмову записку до апарату ВР і, відповідно до регламенту, повідомляє про це головуючого на пленарному засіданні.

Зареєстрована письмова заява в день реєстрації передається до секретаріату голови Верховної Ради. Голова ВР оголошує текст відповідної заяви на пленарному засіданні. Оригінал особистої письмової заяви додається до протоколу відповідного пленарного засідання, а копія цієї заяви не пізніше, як на наступний день після оголошення тексту заяви на пленарному засіданні надсилається до ЦВК.
XS
SM
MD
LG