Доступність посилання

ТОП новини

Святкування Дня Європи в Україні


Богдана Костюк Київ, 1 червня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Цього року Україна уп’яте відзначає День Європи: упродовж травня і червня свято просувається територією країни із Заходу на Схід. Київ зустрічає свято 2 червня.

Київ і Львів, Одеса і Суми, Донецьк і Ялта по черзі зустрічають День Європи. У рамках святкування – зустрічі європейських політиків і дипломатів з українськими студентами і громадськими діячами, інформації про життя європейської спільноти та про кожну з держав – членів Євросоюзу. І, звичайно, неможливо обійтись без зануренням українців у музичні й кулінарні традиції народів, які об’єднались у ЄС.

Голова представництва Єврокомісії Ієн Боуг переконаний: цьогорічний день Європи має бути особливим: “П’ятий рік поспіль Україна проводить День Європи, і тепер він збігся з п’ятдесятиріччям від утворення ЄС. Нині населення Євросоюзу налічує майже півмільярда осіб, і ми воліємо показати їхню історію і сьогодення, їхній внесок у розбудову Європейського дому. У Європейському домі на центральній вулиці Києва можна буде побачити понад 50 павільйонів, серед них – спеціальна виставка до 50-річчя заснування Євросоюзу”.

Офіційний Київ вважає День Європи в Україні серйозною можливістю ознайомити українців не тільки з ЄС, але і з зовнішньополітичним курсом держави у цілому

Голова департаменту співпраці з ЄС Міністерства закордонних справ Ігоря Дір припускає, що святкування Дня Європи в Україні стало, мабуть, національним святом : “Національним не тільки як календарне свято, а ще і за результатами присутності великої кількості людей, яку ми бачимо. На сьогоднішній день, МЗС приділило значну увагу не тільки святкуванню цього дня у Києві, але і святкуванню в регіонах України”.

А представники дипломатичних місій, які господарюють у павільйонах своїх країн, кажуть: найбільше українців цікавлять інформаційні і рекламні буклети про ту чи іншу державу, сувеніри і ласощі. І зі власного досвіду додам: ароматна кава з шоколадним тортиком від Посольства Австрії аж ніяк не гірші, ніж на котрійсь з вуличок Відня.
XS
SM
MD
LG