Доступність посилання

ТОП новини

Президент продовжив легітимність Верховної Ради ще на один день


Як повідомила прес-служба глави держави, Президент Віктор Ющенко припинив дію статті 2 свого указу від 26 квітня, за якою повноваження Верховної Ради було достроково припинено. Верховна Рада у четвер так і не ухвалила пакету документів, необхідних для дострокових виборів. Сьогодні Президент України Віктор Ющенко проводив зустріч із Прем’єр-міністром Віктором Януковичем. У четвер «бютівці» і «нашоукраїнці» подали на реєстрацію до парламенту заяви про складання депутатських повноважень. На вихідних Президент Ющенко, прем''єр Янукович і спікер Мороз домовились провести дострокові парламентські вибори 30 вересня.


Як повідомила прес-служба глави держави, внесено до статті 1 Указу Президента України від 29 травня 2007 року № 476 «Про зупинення дії статті 2 Указу Президента України від 26 квітня 2007 року № 355» (зі змінами, внесеними Указом від 31 травня 2007 року № 480) зміну, замінивши слова і цифри «на 29, 30 і 31 травня 2007 року» словами і цифрами «на 29, 30, 31 травня та 1 червня 2007 року».

Верховна Рада у четвер так і не ухвалила пакету документів, необхідних для дострокових виборів. Вечірнє засідання завершили о 20:00.

Президент Віктор Ющенко учора зранку призупинив розпуск Верховної Ради ще на один день. Він вніс зміни до попереднього указу про призупинення розпуску парламенту на 29 і 30 травня, щоб уможливити ухвалення законів, необхідних для проведення дострокових виборів.

Сьогодні Президент України Віктор Ющенко проводив зустріч із Прем’єр-міністром Віктором Януковичем.

Участь у зустрічі також брав секретар Ради національної безпеки і оборони України Іван Плющ.

До зустрічі з Віктором Януковичем Президент вранці проводив зустріч з лідерами Блоку "Наша Україна" В''ячеславом Кириленком, БЮТ Юлією Тимошенко й депутатом Верховної Ради Йосипом Вінським і Секретарем РНБОУ Іваном Плющем та Першим заступником Секретаря РНБО Олександром Турчиновим.

У четвер «бютівці» і «нашоукраїнці» подали на реєстрацію до парламенту заяви про складання депутатських повноважень.

У БЮТ та «Нашої України» таких заяв 165.

Опозиція звинувачувала коаліцію у затягуванні з ухваленням законопроектів, необхідних для дострокових виборів. А представники коаліції заявляли, що: спочатку опозиція має написати заяви про складення депутатських повноважень.

На вихідних Президент Ющенко, прем''єр Янукович і спікер Мороз домовились провести дострокові парламентські вибори 30 вересня.

Матеріали до теми:

• Верховна Рада планує ухвалити законопроекти, що стосуються проведення дострокових виборів • У керівника МВС Василя Цушка стався інфаркт. Командувач Внутрішніми військами стверджує, що Цушко просив виділити ресурси для операції «Фортеця» • Айсберг дострокових виборів: надводна і підводна частини (Прямий ефір) • На межі. Хто зриває компроміс? • Хто і для чого «відправляє українських політиків до Африки»? • Хто чи що стоїть на заваді достроковим виборам? (Прямий ефір. Гості Свободи: директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов та виконавчий директор Центру “Софія” Володимир Лупацій.) • Пауза у боротьбі за владу в Україні; Росія повторює в Україні спробу 2004 року; Криза в Україні минула? — Поки що… (європейська преса)
XS
SM
MD
LG