Доступність посилання

ТОП новини

Стан міністра Василя Цушка залишається важким. Лікарі кажуть про інфаркт і нічого не кажуть про отруєння


Олексій Крапивко Київ, 31 травня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Вже тиждень міністр внутрішніх справ Василь Цушко перебуває в центрі громадської уваги. Його дії в Генпрокуратурі минулого четверга і обіцянка й надалі давати по зубах “тим, хто на нас полізе”, побиття підлеглим міністрові "Беркутом" фанів київського “Динамо” забезпечили Цушкові захоплену підтримку одних і суворий осуд з боку інших. Тому відтоді, як стало відомо про його госпіталізацію, гіпотез не бракує: від отруєння зловмисниками до прагнення сховатися від покарання.


Про те, що міністр має нести відповідальність за свої дії, говорять і Президент України, і представники опозиції. Соратник Президента, міністр оборони України Анатолій Гриценко заявляє, що саме Цушко під час загострення політичної кризи просив армію передати міліції зброю і боєприпаси. У відомстві Цушка такі закиди в четвер назвали наклепом.

Що ж саме сталося з Василем Цушком?

Міністр внутрішніх справ госпіталізований і перебуває у важкому стані, повідомив Радіо Свобода керівник департаменту зв’язків із громадськістю МВС Костянтин Стогній: «Стан здоров’я міністра внутрішніх справ Василя Цушка залишається важким. Є діагноз, простою мовою – це інфаркт міокарду. Зараз виробляється стратегія лікування і повернення людини до нормального життя».

Василя Цушка поклали до госпіталю міністерства внутрішніх справ 26 травня, де його одразу прооперували. Поки міністр перебуває в реанімації. Поспілкуватися із ним майже неможливо. Лише у середу пізно ввечері журналістів без апаратури впустили до палати.

Чи можливе отруєння?

Першою про можливе отруєння міністра повідомила адвокат Тетяна Монтян: «Інфаркт через отруєння. Це далеко не моя думка, це його версія, яку я просто озвучила».

Лікарі не коментують причини хвороби, а от однопартійці пана Цушка кажуть, що вже знають, хто міг отруїти міністра внутрішніх справ. Вони заявляють, що найближчим часом оприлюднять прізвища причетних до цього людей. Про це повідомив Радіо Свобода Євген Філіндаш – народний депутат від Соціалістичної партії.

Євген Філіндаш: «Це стало наслідком його позиції, яку він займав під час подій навколо Генпрокуратури. Щодо осіб, які за цим стоять, – вони відомі. Сліди ведуть теж на досить відому вулицю в центрі Києва».

Колишній міністр охорони здоров’я, нейрохірург Микола Поліщук мав змогу детально ознайомитись з діагнозом Василя Цушка, і має іншу думку про причини критичного стану.

Микола Поліщук: «Я думаю, що отруєння пана Цушка не було. Це більше всього були абдомінальні прояви з боку живота – симптоматика інфаркту міокарду. Я не знаю такої отрути, яка б так чітко, локалізовано викликала тільки інфаркт міокарда. Тим більше, що там встановлена ішемічна хвороба серця, йому будуть робити коронографію терміново, і не виключена можливість, що будуть робити шунтування судин».

Кардіохірурги ж, до яких звернулися родичі пана Цушка, взагалі радять перевести його на лікування за кордон.
XS
SM
MD
LG