Доступність посилання

ТОП новини

Давид Жванія не виключає оскарження в суді статей оновленого закону про вибори народних депутатів, де звужуються права та свободи громадян


Про це народний депутат, один з організаторів блоку “Народна самооборона” сказав в інтерв’ю Радіо Свобода.


Про це народний депутат, один з організаторів блоку “Народна самооборона” сказав в інтерв’ю Радіо Свобода.

Водночас, Давид Жванія повідомив, що сам не проти після виборів працювати на посаді віце-прем''єра з питань реформ, Юрій Луценко – главою МВС, а Микола Катеринчук – Генпрокурором чи міністром юстиції.

За словами Жванії, зараз “Народна Самооборона” активно працює над розробкою редакції нової Конституції України: “Конституція – основний документ, на основі якого складається вся державність країни. Коли вона не чітко виписана, коли можна було змінами невеличкими змінити устрій держави - це, звичайно, страшно. Нова Конституція має бути для того, щоб сформувати зрозумілі структури влади. Я вважаю, що на початку має бути парламентсько-президентська республіка все-таки, а потім воно має перейти в більш жорстку парламентську форму, мається на увазі повністю парламентська республіка”.

За словами Давида Жванії, у «Народній самообороні» є люди, які могли б працювати на будь-яких урядових посадах: Він не проти стати віце-прем''єром з питань реформ, а Луценко – міністром внутрішніх справ, зокрема Микола Катеринчук цілком міг би обійняти посади Генпрокурора, міністра внутрішніх справ або міністра юстиції.

Текст розмови з Давидом Жванією: • Дійова особа: Давид Жванія – народний депутат 4 та 5 скликань, один з організаторів та лідерів блоку “Народна самооборона Юрія Луценка”.
XS
SM
MD
LG