Доступність посилання

ТОП новини

Вдова Олександра Литвиненка переконана, що її чоловіка вбив Андрей Луґовой


Королівська прокуратура Великобританії звинувачує Андрея Луґового в причетності до отруєння Олександра Литвиненка і вимагає його екстрадиції від Росії.

Вдова колишнього російського офіцера спецслужб Олександра Литвиненка Марина також відкидає твердження Луґового, ніби Литвиненко був також агентом британської розвідки.

В інтерв’ю Радіо Свобода з Лондона Марина Литвиненко сказала: на її думку, виглядало, що всією кампанією з виступом Луґового керують нинішні російські спецслужби, до того ж «це виглядало як добре зрежисована вистава за старими моделями КДБ».

Із таким твердженням Андрей Луґовой виступив минулого тижня на прес-конференції в Москві.

Литвиненко помер у Лондоні в листопаді минулого року.

Королівська прокуратура Великобританії звинувачує Андрея Луґового, теж колишнього працівника російських спецслужб, у причетності до отруєння Олександра Литвиненка і вимагає його екстрадиції від Росії.

В інтерв’ю Радіо Свобода Марина Литвиненко також висловила переконання, що її чоловіка таки убив Луґовой.

Хоча у Луґового, на думку Марини Литвиненко, не було мотивів на це вбивство, у цій ситуації він був інструментом, за яким стоїть машина, якій Луґовой не був у силі протистояти.

У понеділок на книжкових полицях Європи з’явилася книга «Смерть дисидента», яку написала Марина Литвиненко та керівник Фонду громадянських свобод Олександр Ґольдфарб.

У Росії ця книга не видаватиметься.
XS
SM
MD
LG