Доступність посилання

ТОП новини

Уряд має намір призупинити експорт зерна


Міністерство економіки й Міністерство аграрної політики мають розробити й подати на розгляд уряду проект постанови про зупинення експорту зерна «до завершення формування державних та регіональних запасів зерна в розмірах, установлених Кабміном».

Це передбачає постанова Кабінету Міністрів «Про невідкладні заходи щодо зменшення негативного впливу посухи та забезпечення формування ресурсів зерна врожаю 2007 року».

За документом, Міністерство економіки й Міністерство аграрної політики мають розробити й подати на розгляд уряду проект постанови про зупинення експорту зерна «до завершення формування державних та регіональних запасів зерна в розмірах, установлених Кабміном».

Кабмін вказує на надзвичайну ситуацію у зв’язку з посухою в 10 регіонах: Криму, Херсонській, Миколаївській, Одеській, Запорізькій, Кіровоградській, Донецькій, Луганській, Дніпропетровській і Черкаській областях.

1 червня Верховна Рада надала з державного бюджету додатково 270 мільйонів гривень аграріям на заходи для збереження врожаю у зв’язку з несприятливими погодними умовами.

А прем’єр Віктор Янукович заявив, що Кабмін розгляне доцільність поновлення квот на експорт зерна.
XS
SM
MD
LG