Доступність посилання

ТОП новини

Проблеми, пов’язані з базуванням російського Чорноморського флоту у Криму, обговорюють сьогодні у Києві експерти України і Росії


Позиція України щодо терміну базування Чорноморського Флоту Росії у Криму залишається незмінною: за міждержавною угодою, російський флот залишатиметься на українській території до 2017 року.

Українську делегацію очолює віце-міністр закордонних справ Володимир Огризко, російську – статс-секретар зовнішньополітичного відомства Росії Григорій Карасин.

Речник МЗС Андрій Дещиця повідомив про питання, які збираються вирішити: “Порушені питання інвентаризації земельних ділянок, об’єктів і державного майна України, яке було передано у користування ЧФ Російської Федерації. Питання навігаційного і гідрографічного забезпечення мореплавства у Чорному та Азовському морях, військово-політичні питання. Також питання юрисдикції правових аспектів функціонування військових формувань ЧФ на території України”.

Андрій Дещиця також наголосив, що позиція України щодо терміну базування Чорноморського Флоту Росії у Криму залишається незмінною: за міждержавною угодою, російський флот залишатиметься на українській території до 2017 року.
XS
SM
MD
LG