Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: У чому НАТО звинуватило Путіна? Чому руйнується Софійський собор у Києві? Яке шлюбне розлучення стало найдорожчим у світі?


Ірина Біла Київ, 6 червня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Володимир Путін всерйоз розсердив Захід, стверджує “Газета 24”. НАТО, зазвичай не вступаючи у відкриті дискусії з Кремлем, цього разу звинуватило президента Росії в неконструктивності. Так в атмосфері недовіри сьогодні розпочинається саміт “Вісімки” – повідомляє видання у статті “Війна слів”.

Софійський собор у Києві потерпає від забудовників і масових гулянь, інформує в цьому ж числі “Газета 24”. Цінні мозаїки і фрески постійно під загрозою руйнації. Днями українські вчені завершили дослідження мозаїки ХІ століття, що найкраще збереглася донині, – Богоматері Оранти. З’ясувалося, що в деяких місцях відображення відшарувалося від поверхні на 2,5 см. “Чого і варто було очікувати”, – зазначається в публікації.

Матеріал про столичний радіоринок журналісти газети “Вечірні вісті” готували до друку майже тиждень. І ось коли сторінка була готова, надійшло повідомлення: розстріляний його директор. Поступово Київ перетворюється на Донецьк 90-х, а Україна – на Америку 30-х. А тим часом, наголошує видання, жоден із останніх резонансних злочинів не розкритий. Вину за це журналісти покладають на нинішнє керівництво МВС, і, зокрема, міністра Цушка.

Газета “Голос України” пропонує добірку матеріалів про стан справ на полях. Зокрема, про те, що на Луганщині 25% посівних площ перебуває в критичній ситуації, в Криму триває загрозлива для врожаю посуха, а Миколаївська облрада просить визнати область зоною стихійного лиха.

Суму в 184 млн. дол. відсудила у чоловіка при розлученні колишня громадянка України, а нині мешканка Чикаго Майя Польськи. Це шлюбне розлучення стало найдорожчим у світовій історії. Про його подробиці розповідає газета “Сегодня”.
XS
SM
MD
LG