Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні в німецькому курортному місті Гайліґендамм відривається саміт «Групи восьми»


Очікується, що президенти США та Росії, Джордж Буш та Володимир Путін, обговорять гострі проблеми двосторонніх відносин.

Очікується, що президенти США та Росії, Джордж Буш та Володимир Путін, обговорять гострі проблеми двосторонніх відносин. Йтиметься, зокрема, про розміщення елементів американської системи ПРО в Європі, які викликають негативну реакцію з боку Росії.

Президент Сполучених Штатів Джордж Буш, перебуваючи вчора у Чехії зазначив, що Москва безпідставно побоюється американських систем ПРО у Східній Європі: "Мета нашої системи ПРО – захистити вільні народи від можливості ракетного нападу з боку країн-ізгоїв. Вони – справжня загроза миру. Я говорив президенту Путіну: США – не ворог. Ворогом такого вільного суспільства, як наше, можуть бути радикали, екстремісти або країни-вигнанці, які намагаються шантажувати вільний світ, щоб популяризувати свою ідеологію”.

Учора в Празі Президенти США та Чехії домовилися про розміщення елементів американської системи протиракетної оборони на чеській території.

Реагуючи на плани Америки Володимир Путін раніше заявляв, що Росія може націлити російські ракети на Європу.

Сьогодні в німецькому місті Гайліґендамм відбудуться двосторонні робочі зустрічі канцлера Німеччини Анґели Меркель, яка зараз головує в Євросоюзі і на правах є головою "Групи восьми" з президентами США, Росії та іншими лідерами провідних індустріальних країн світу.

Згідно з повідомленнями учасники саміту обговорять низку міжнародних питань, зокрема, ситуацію в Ірані, Іраку, краї Косово, Афганістані, проблеми нерозповсюдження ядерної зброї і питання боротьби з тероризмом.

На порядку денному будуть і питання енергетики, відповідальності світових економік, збільшення міжнародних інвестицій, забезпечення стабільності фінансових ринків.

До групи держав "Групи восьми – G8" входять США, Німеччина, Італія, Японія, Велика Британія, Канада, Франція, а минулими роками і Росія.

Матеріали до теми:

• Джордж Буш: Росія безпідставно побоюється американських систем ПРО у Східній Європі. • Висловлювання Президента Росії, що Москва готова перенацілити свої ракети на Європу в разі розташування там американської системи ПРО, викликають «жаль» у НАТО • Джордж Буш у Празі переконуватиме чехів у необхідності американського радару • Мешканці Чехії висловлюються проти розміщення американського радару у їхній місцевості • Посол США в НАТО: Росіянам не варто було б створювати свої ракети, а спільно з нами будувати ПРО • Росія – США: Чи розпочнеться нова гонка озброєнь і «холодна війна»? • Російські випробування ракет – «більш політичний акт, аніж військово-технічний». (Інтерв’ю з керівником Центру досліджень Армії конверсії та роззброєння)
XS
SM
MD
LG