Доступність посилання

ТОП новини

Коаліція: Депутати, які написали заяви про вихід із фракції, зобов’язані бути присутніми на засіданні парламенту під час їх оприлюднення


Опозиція ж заявляє, що ця постанова її не стосується.

Відповідну постанову ухвалила сьогодні Верховна Рада, за відсутності опозиції.

Представник Партії регіонів Юрій Мірошниченко зазначив: «Ніхто не міг уявити, що опозиція, лідери, не контролюють ситуацію у своїх фракціях. Ніхто не міг очікувати, що буде інформація, начебто ті заяви писалися під зобов’язання лідерів, що вони ніколи не дійдуть до Верховної Ради, а пишуться виключно для того, що подати їх Президенту, аби він був більш рішучим. Саме як реакція, щоб дотриматися чистоти юридичної процедури і була ухвалена ця постанова».

Опозиція ж заявляє, що ця постанова її не стосується.

«Нашоукраїнець» Михайло Поживанов в інтерв’ю Радіо Свобода заявив: «Навіть якщо її підпише нібито Голова Верховної Ради, вона набирає чинності тільки для тих, хто хоче таким же чином позбавитися своїх депутатських повноважень, скажімо з партій соціалістів, комуністів, чи регіонів. Зворотної дії будь-який закон, постанова, чи нормативний акт немає. Нас це вже не стосується, наші повноваження були з нас зняті».

БЮТ та «Наша Україна» провели 2 червня з’їзди, на яких ухвалили рішення про складання депутатських мандатів. Це стало причиною для видання третього Указу Президента про розпуск Верховної Ради і призачення позачергових виборів на 30 червня.
XS
SM
MD
LG