Доступність посилання

ТОП новини

«Наша Україна», «Народна самооборона» та «Українська правиця» домовилися про спільну участь в парламентських виборах


Таке рішення ухвалили у четвер лідери цих політичних сил. «Люди хочуть, щоб всі демократичні сили були разом, і рішення про створення спільного блоку є відповіддю на їхні справедливі очікування», – заявив лідер «Нашої України» В''ячеслав Кириленко. За його словами, керівники трьох політичних сил досягли принципової згоди про утворення спільного виборчого блоку, спільну участь у виборах і входження до спільної фракції у новій Верховній Раді.


Таке рішення ухвалили у четвер лідери цих політичних сил.

«Люди хочуть, щоб всі демократичні сили були разом, і рішення про створення спільного блоку є відповіддю на їхні справедливі очікування», – заявив лідер партії «Наша Україна» В''ячеслав Кириленко.

За його словами, лідери трьох політичних сил досягли принципової згоди про утворення спільного виборчого блоку, спільну участь у виборах і входження до спільної фракції у новій Верховній Раді.

А за повідомленням прес-служби «Народної самооборони», Юрій Луценко зазначив, що в угоді передбачена неприпустимість створення коаліції з представниками нинішньої парламентської більшості та визначені основні завдання після перемоги на виборах.

У травні лідер «НУ» В’ячеслав Кириленко ініціював створення єдиної партії на основі: «Нашої України», партій, що входять до блоку Юрія Луценка («Вперед, Україно» і «Християнсько-демократичний союз») і партій із блоку «Рух – Українська правиця» (партія «Народний рух України», Українська народна партія і Українська республіканська партія «Собор»).

Наразі «Наша Україна» сформувала передвиборний список із членів своєї партії й представників «Пори».

Раніше партія «Народний рух України», Українська народна партія й Українська республіканська партія «Собор» створили блок «Рух – Українська правиця».

А блок «Народна самооборона Юрія Луценка» створили партії «Вперед, Україно!» і «Християнсько-демократичний союз».

Матеріали до теми:

• Перипетії навколо складання депутатських повноважень опозиційними депутатами: чому все так непросто, або “Хто тягне кота за хвіст”? • Президент УКАЗав втретє • Чи легітимні пленарні засідання Верховної Ради? • Зміни у виборчому законодавстві: чи будуть забезпечені права українських виборців за кордоном? • Євродепутат: невиконання політичної угоди може зашкодити відносинам України з ЄС • Давид Жванія: Деякі норми оновленого закону про вибори народних депутатів, які звужують права та свободи громадян, можуть бути оскарженими у судовому порядку • Айсберг дострокових виборів: надводна і підводна частини (Прямий ефір)
XS
SM
MD
LG