Доступність посилання

ТОП новини

Путін каже, що запропонував Бушу альтернативний план


Президенти США та Росії зустрілись в кулуарах саміту «Групи Восьми» у німецькому Гайліґендаммі.

Президенти США та Росії зустрілись в кулуарах саміту «Групи Восьми» у німецькому Гайліґендаммі.

Джордж Буш та Владімір Путін обговорювали питання про плани США розмістити елементи ПРО в Польщі та Чехії – проти чого категорично заперечує Росія.

Після зустрічі російський президент повідомив, що запропонував своєму американському колезі альтернативний план: спільно використовувати радіолокаційну систему в Азербайджані. За словами Путіна, Азербайджан не буде проти цього заперечувати.

Джордж Буш, зі свого боку, повідомив, що США і Росія вирішили провести «стратегічний діалог» із проблеми ПРО за участю військових дипломатів.

Президент США вже тривалий час намагається переконати офіційну Москву, що система протиракетної оборони не буде спрямована проти Росії, а покликана служити захистом від таких країн, як Іран та Північна Корея.

Американський лідер вкотре запросив представників російського уряду й військових відвідати США й особисто ознайомитися з американськими планами, ба й навіть взяти участь у розброді цієї протиракетної системи.

Напередодні Владімір Путін пригрозив перенацілити російські ракети на європейські об’єкти у відповідь на наміри офіційного Вашингтона розмістити в Східній Європі елементи системи ПРО.

Після цього деякі політики, зокрема президенти Естонії й Литви, поставили під сумнів доцільність подальшого входження Росії до «Групи Восьми» – індустріально найрозвинутіших країн світу.

Матеріали до теми:

• Cаміт «Групи Восьми» розпочався у середу в німецькому курортному місті Гайліґендамм • У Німеччині розпочався саміт «Групи Восьми» • Насильство, залякування – що стоїть за агресивністю Росії? • Польська преса: Владiмір Путін прив’язаний до влади і погрожує Європі ядерною війною • Висловлювання Президента Росії, що Москва готова перенацілити свої ракети на Європу в разі розташування там американської системи ПРО, викликають «жаль» у НАТО • Посол США в НАТО: Росіянам не варто було б створювати свої ракети, а спільно з нами будувати ПРО
XS
SM
MD
LG