Доступність посилання

ТОП новини

Президенти України та Росії домовилися переглянути практику оголошення персонами нон-ґрата громадян обох країн


Віктор Ющенко та Володимир Путін вирішили створити спеціальну комісію, яка вивчить це питання, а при зовнішньополітичних відомствах створять відповідні робочі групи, повідомив Ющенко. Ці групи мають упродовж одного-двох тижнів провести консультації за наявними списками щодо обмеження перебування громадян двох країн на території іншої. За висновками їхньої роботи, за словами Ющенка, такі списки мали б скасовувати «на симетричній основі».


Віктор Ющенко і Володимир Путін досягли згоди про це під час зустрічі в рамках неформального саміту голів держав — учасниць СНД, що відбувся вчора в Санкт-Петербурзі в Росії.

Керівники двох держав вирішили створити спеціальну комісію, яка вивчить це питання, а при зовнішньополітичних відомствах створять відповідні робочі групи, повідомив Віктор Ющенко.

Ці групи мають упродовж одного-двох тижнів провести консультації за наявними списками щодо обмеження перебування громадян двох країн на території іншої.

За висновками їхньої роботи, за словами Ющенка, такі списки мали б скасовувати «на симетричній основі».

Останній випадок із депортаціями стався минулого вівторка. Тоді до Росії не впустили, а після затримання депортували з її території радника Президента України Миколу Жулинського, який прибув туди приватно, щоб відвідати могилу родича.

Росія так і не пояснила підстав для його депортації.

Раніше того ж дня, в вівторок, із України депортували російського політолога, президента Міжнародного євразійського руху Александра Дуґіна, який від минулого року є персоною нон-ґрата в Україні через звинувачення в «порушенні українського законодавства».

Матеріали до теми:

• Україна й Росія підпишуть план дій двосторонніх відносин на 2007-2008 роки до серпня в рамках засідання міждержавної українсько-російської комісії
XS
SM
MD
LG