Доступність посилання

ТОП новини

Кримська республiканська органiзацiя «Нашої України» закликає владу Сiмферополя вiдмовитися вiд планiв встановлення пам''ятника Катеринi II


У заявi організації зазначено, що особа російської iмператрицi є суперечливою i викликає негативну реакцiю в багатьох кримчан.

У заявi організації, яку цитує «Інтерфакс», зазначено, що особа російської iмператрицi є суперечливою i викликає негативну реакцiю в багатьох кримчан.

«Судячи iз заяв, у кримських татар Катерина II асоцiюється з прологом до депортацiї, оскiльки в її оточеннi розроблялася iдея "очищення" Таврiї вiд тюркiв, а пiд час її правлiння було лiквiдовано кримськотатарську державнiсть з усiма негативними наслiдками для народу у сферi полiтики, економiки та культури», – наголошено в тексті і нагадується, що за часiв iмператрицi було лiквiдовано Запорiзьку Сiч, введено крiпацтво для українських селян, зневажалася українська культура.

«Будь-який пам''ятник повинен мати виховне значення, а бiографiя iмператрицi може викликати обурення у кримчан рiзних нацiональностей i протести проти встановлення їй пам''ятника», вважають кримські «нашоукраїнці».

«Вбивство чоловiка, нескiнченнi натовпи "фаворитiв", деякi з яких на мiльйони спустошували державну казну, – це факти, популяризацiя яких не вплине позитивно на суспiльну мораль пiд час поширення СНIДу й розвитку корупцiї», – зазначено в заявi.

Натомість кримська органiзацiя «Нашої України» пропонує владi Сiмферополя встановити в центрi мiста пам''ятник жертвам тоталiтарних режимiв.
XS
SM
MD
LG