Доступність посилання

ТОП новини

Юліана Федак і Юлія Вакуленко успішно подолали стартове коло представницького тенісного турніру в Бірмінгемі


Геннадій Мороз Київ, 12 червня 2007 (RadioSvoboda.Ua) — Одразу по завершенні Відкритого чемпіонату Франції світова тенісна еліта дружно перебралася на Британські острови. Тут стартувала серія турнірів на траві, що передуватимуть початкові Вімблдону. Українських тенісисток цього року привабили змагання в Бірмінгемі, де спортсменки змагатимуться за 200 000 доларів призових.

Стартове коло турніру в Бірмінгемі цілком успішно подолали Юлія Вакуленко та Юліана Федак. Остання в напруженому протистоянні довела свою перевагу над 14 ракеткою змагань досвідченою тенісисткою з Нідерландів Мікаелою Крайчек. 7 : 5, 6 : 4 у підсумку на користь Юліани Федак. Значно легше далася перемога Юлії Вакуленко, яка в двох сетах з рахунком 6 : 2, 6 : 1 розгромила китаянку Тяньтянь Сунь.

А ось Катерина Бондаренко не впоралася із представницею Росії Ярославою Шведовою. Вигравши перший сет, у двох наступних українка з тим же рахунком 6 : 4 своїй суперниці поступилася. Сьогодні боротьбу за 200 000 доларів призових у Бірмінгемі розпочне старша із сестер. Олена Бондаренко завдяки високому особистому рейтингові стартує з другого кола турніру.

На французькому етапі серії «Маре Нострум» з плавання українці здобули три медалі

У Каннах вдалося відзначитися Валерієві Димо. Українець тріумфував на 50-метрівці брасом і був другим на вдвічі довшій дистанції. А от перший номер збірної України у цій дисципліні Олег Лісогор фінішував тільки п’ятим. Тоді як ще одну медаль в доробок команди виборола Ірина Амшенникова, яка в підсумку фінішувала третьою на 100-метрівці на спині.

Цього року серія «Маре Нострум» складатиметься тільки з трьох етапів. І після Каннів провідні плавці планети вже завтра стартуватимуть у Барселоні. А заключний етап проходитиме у Монако.

У першому матчі плей-офф Чемпіонату європи з гандболу серед чоловіків збірна України з рахунком 29 : 28 перемогла Словаччину

Чоловіча збірна України з гандболу прагне повторити сенсаційний успіх жінок, які у відборі до першості світу здолали олімпійських чемпіонок з Данії. Напередодні в першому матчі плей-офф до чемпіонату Європи українські гандболісти приймали у Запоріжжі збірну Словаччини.

Гостей вважають міцним середняком європейського гандболу, що й підтвердив звітний матч. У підсумку українці перемогли з мінімальною різницею 29 : 28. І таким чином вирішуватимуть долю фінальної путівки вже у повторному матчі. Поєдинок у Словаччині відбудеться вже у суботу.
XS
SM
MD
LG