Доступність посилання

ТОП новини

Президент України закликав ЦВК забезпечити об’єктивне проведення виборів


У середу на прес-конференції Віктор Ющенко наголосив, що буде нейтралізувати усіма можливими правовими засобами спроби вплинути на Центральну виборчу комісію.


У середу на прес-конференції Віктор Ющенко наголосив, що буде нейтралізувати усіма можливими правовими засобами спроби вплинути на Центральну виборчу комісію: “Я хотів би зараз звернутися до членів ЦВК. Я розумію ту політизацію, яка по суті в спадок отримана і яка ще довго буде жити в цьому інституті, але я хотів би наголосити, це є технічний інститут. Він не ухвалює політичних рішень. Він обслуговує законодавчий виборчий процес. Я хотів би порадити членам ЦВК керуватися цим постулатом: ви забезпечуєте технологію виборів”.

А Прем’єр-міністр Віктор Янукович заявив, що пропонуватиме Президенту терміново провести зустріч із членами ЦВК.

Затвердження нового складу ЦВК входило у пакет домовленостей між президентом, прем’єром та спікером. Головне завдання, яке стоїть перед Центрвиборкомом — розібратися з партійними списками.

Жодного засідання ЦВК ще не відбулося.

********


У середу Голова ЦВК Володимир Шаповал закріпив членів комісії за регіонами України

За повідомленням прес-служби комісії, головна мета цього – надання методичної й практичної допомоги виборчим комісіям і комісіям з референдумів, забезпечення координації їхньої діяльності з органами державної влади й місцевого самоврядування, а також контроль із боку ЦВК за дотриманням конституційних прав громадян.

Частина членів ЦВК, котрі були призначенні від парламентської коаліції, ініціюють проведення засідання комісії й протестують проти одноосібного ухвалення рішень Володимиром Шаповалом.

Новий склад ЦВК Верховна Рада затвердила 1 червня.

Матеріали до теми:

• Віктор Ющенко вважає Верховну Раду V скликання неповноважною • Політичні провідники. Яким має бути лідер? І чи є лідери в Україні? • Вiктор Ющенко вимагає вiд Верховної Ради та її голови Олександра Мороза припинити роботу, оскільки призначені позачергові вибори • Олександр Мороз: "Віктор Ющенко має заспокоїти своє шалене оточення" • На вибори гуртом. Опозиційний мегаблок вирішує передвиборчі питання • ЦВК наразі не може «обнулювати списки» парламентарів та визнавати обраними нових депутатів через відсутність законодавчої бази
XS
SM
MD
LG