Доступність посилання

ТОП новини

У Брюсселі відбудеться зустріч міністрів оборони НАТО і України


Наталія Вікуліна Брюссель, 14 червня 2007 (RadioSvoboda.Uа) – У четвер у штаб-квартирі НАТО відбудеться зустріч міністрів оборони альянсу, в тому числі Комісія Україна-НАТО. Реформи українського сектору збройних сил і безпеки стануть головною темою під час зустрічі міністра оборони України Анатолія Гриценка з колегами з країн НАТО.

Представники України і Північноатлантичного альянсу зустрінуться на робочому ланчі, де й обговорять заплановані питання. Помічник Генерального секретаря НАТО з питань політики оборони і планування Джон Колстон заявив, що, звичайно, що представники країн НАТО дуже цікавитимуться розвитком політичної ситуації в Україні: “Втім, я очікую, що головну увагу ми зосередимо на реформах у секторі оборони і безпеки. Але я вважаю істотним, що інтенсивність і глибина відносин НАТО з Україною і з властями у Києві не постраждали від політичних змін, політичної непевності, що було випробуванням для України в останні кілька років”.

За його словами, співпраця НАТО й Києва ніколи ще не була такою ґрунтовною і глибокою, як зараз. До того ж альянс розширив співпрацю із відділами безпеки українського міністерства внутрішніх справ, міністерства з питань надзвичайних ситуацій, СБУ тощо, зауважив Джон Колстон. Він додав, що альянс взяв на себе зобов’язання і надалі просувати відносини з Україною.

А на спільній зустрічі міністрів оборони НАТО мова піде про протиракетну оборону, Афганістан і Косово. Про розміщення систем протиракетної оборони представники альянсу говоритимуть і під час Комісії НАТО-Росія, на якій уперше буде присутній новий російський міністр оборони Анатолій Сердюков. Помічник генсека альянсу Колстон не сумнівається, що протиракетна оборона і Договір про звичайні збройні сили в Європі викличуть на Комісії НАТО-Росія жваві дебати.
XS
SM
MD
LG