Доступність посилання

ТОП новини

Юлія Тимошенко: «Бютівці» і «нашоукраїнці» у п’ятницю особисто підтвердять спікеру складення своїх повноважень


У четвер лідерка БЮТ заявила: «Ми, враховуючи, що Мороз чіпляється за останню соломинку, ми навіть і цю примху Мороза сьогодні задовольняємо. До кінця дня сьогодні депутати під’їжджають із регіонів і завтра всі наші 103 депутати персонально засвідчать Морозу свою згоду зі своєю власноруч написаною заявою. І це поставить хрест на продажній, корумпованій Верховній Раді 5-го скликання». Олександр Мороз у четвер оголосив ще 26 заяв опозиціонерів про складання депутатських повноважень і скерував їх до ЦВК.


У четвер лідерка БЮТ заявила: «Ми, враховуючи, що Мороз чіпляється за останню соломинку, ми навіть і цю примху Мороза сьогодні задовольняємо. До кінця дня сьогодні депутати під’їжджають із регіонів і завтра всі наші 103 депутати персонально засвідчать Морозу свою згоду зі своєю власноруч написаною заявою. І це поставить хрест на продажній, корумпованій Верховній Раді 5-го скликання».

Олександр Мороз у четвер оголосив ще 26 заяв опозиціонерів про складання депутатських повноважень і скерував їх до ЦВК. Серед них були і заяви Юлії Тимошенко та Миколи Томенка.

«Поки ми не одержимо відповідь від ЦВК про неможливість заміщення депутатів, парламент буде працювати у пленарному режимі. А якщо ми отримаємо підтвердження, що немає таких кандидатів і немає 300 депутатів, які можуть брати участь у засіданні, ми працюватимемо у комітетах, фракціях, виконуватимемо депутатські обов’язки до того часу, поки новий склад парламенту не вступить у свої повноваження, або до того часу, коли, скажімо, продовж 20 днів, як передбачено в законодавстві не відновиться 300 депутатів», – заявив Олександр Мороз.

Загалом Олександр Мороз зачитав уже 105 заяв опозиції. Щоб парламент вважався неправочинним повноваження має скласти понад 150 депутатів.

Заяви про складення депутатських повноважень написали 103 члени БЮТ і 66 членів «Нашої України».

Ще 2 червня з’їзди обох блоків скасували повноваження своїх депутатів і свої виборчі списки. Таким чином, парламент залишився без понад третини депутатів. На цій підставі Президент видав уже третій указ про розпуск Верховної Ради як неправочинної і призначив дострокові вибори на 30 вересня, відповідно до домовленостей між ним, прем’єром і спікером парламенту 5-го скликання.

Але коаліція вважає, що цього недостатньо і що Верховна Рада далі залишається правочинною, доки складення мандатів понад 150 депутатів не затвердять у парламенті і в ЦВК.

Матеріали до теми:

• Політична криза в Україні: як її бачать журналісти в Донецьку і Львові? • Гра в мандати • Політики взялись за ЦВК • Політичні провідники. Яким має бути лідер? І чи є лідери в Україні? • Президент України закликав ЦВК забезпечити об’єктивне проведення виборів • Вiктор Ющенко вимагає вiд Верховної Ради та її голови Олександра Мороза припинити роботу, оскільки призначені позачергові вибори • Олександр Мороз: "Віктор Ющенко має заспокоїти своє шалене оточення"
XS
SM
MD
LG