Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровський хліб подорожчав на 20%


Юлія Рацибарська Дніпропетровськ, 14 червня 2007 р. (RadioSvoboda.Ua) - Дніпропетровські хлібопекарні підприємства і влада заявляють, що відсьогодні відпускна вартість хлібобулочних виробів у місті знизилась. У кіосках цінники лишаються незмінними.

Ціни на хліб поки незмінні
(RadioSvoboda.Ua)
Скільки не кажи «дешевий хліб”, а ціни на нього не змінюються. Попри обіцянки влади, що від сьогодні хлібобулочна продукція у Дніпропетровську подешевшає, цінники в кіосках все ті ж — вартість однієї хлібини білого сягає двох з половиною - трьох гривень.

Заводи ціни знизили, крамниці ні

Продавець Ірина з фірмового кіоску одного із хлібозаводів нічого не чула про домовленості між владою і виробниками. Каже, сьогодні хліб продають, як і вчора, за підвищеними цінами, але попит не падає. Хлібний завод пояснює підвищення цін подорожчанням житнього борошна вчетверо, енергоносіїв, бензину, а люди, як їли хліб, так і їдять, каже вона.

У Дніпропетровській облдержадміністрації запевняють, від сьогодні 5 хлібозаводів знизили свої відпускні ціни до рівня 1 січня цього року. А те, що магазини не змінюють цінників, не коментують. Перший заступник голови облдержадміністрації Григорій Вербицький заявляє, що з хлібозаводам, які ціни не знизили, зараз ведеться відповідна робота.

Що це за робота — можна лише здогадуватись. В облдержадміністрації кажуть, що це виключно переговори, однак прокуратура поширила інформацію про те, що контролюючі органи розпочали перевірки виробників.

Іван киває на Петра, Петро киває на Івана

На Дніпропетровщині шукають винних у “хлібній” кризі. В обласній організації Партії регіонів не погоджуються з учорашньою заявою прем’єра Віктора Януковича, що за все має відповідати “помаранчева” голова облдержадміністрації Надія Дєєва, однак переконані, що зростання цін орхестрували політичні опоненти.

Представник фракції “регіоналів” в обласній раді Валерій Храмцов каже, що структури, які підвищили ціни, пов’язані з певною політичною силою, яка хоче повернути собі владу. Назвати цю силу він не захотів. Дніпропетровські «нашоукраїнці» схильні шукати відповідальних за подорожчання хліба в столиці. Винен Кабмін, каже голова обласної організації “Нашої України” Віктор Гноєвий, оскільки саме він відповідає за продовольчу політику. “Я фермер, і я знаю, скільки зерна можна було закласти в держрезерв восени минулого року, цього б вистачило на декілька років. Цього не зробили, а тепер ми робимо із губернатора крайнього?” обурюється Гноєвий.

Минулого тижня хліб у Дніпропетровську подорожчав на 20%. Виробники пояснили це зростанням цін на сировину та енергоносії. Влада ж заявила, що економічних підстав для подорожчання не було.

Матеріали до теми:

• Уряд чи природа: що вплинуло на ціну хліба? • Подорожчання хліба: реальна перспектива чи нагнітання? • Хлібна криза • "Київхліб" пропонує підвищити ціни на соціальні види хліба на 20-25 копійок за буханець • Віктор Ющенко закликає Кабмін допомогти аграріям, які постраждали від посухи • Сію-посіваю. Якими є після спеки види на врожай?
XS
SM
MD
LG